Binnenlandse reizen naar Phuket vanaf 2 augustus vrijwel verboden

PHUKET:- Het mooie Phuket bevindt zich in een hachelijke situatie, door gevangen tussen binnenlands en internationaal toerisme te zitten. Terwijl ze op het slappe koord lopen tussen lokaal en internationaal, hebben de autoriteiten zojuist aangekondigd dat het eiland Phuket vanaf 2 augustus met nieuwe reisbeperkingen te maken krijgt.

Het veel belovende “Sandbox plan” was een cruciale stap voor het internationale toerisme om eindelijk terug te keren naar Thailand na bijna anderhalf jaar van de Covid-19-pandemie, terwijl de aantallen nog steeds veel te laag zijn en binnenlandse verplaatsingen van en naar Phuket nu van aanzienlijk belang zijn  ook naar het eiland.  Maar de overgrote meerderheid van Covid19 infecties die elke dag op Phuket toenemen, worden lokaal overgedragen en niet door de internationale Sandbox-reizigers, zo bleek onlangs

Gisteren werden er 50 nieuwe lokale gevallen gemeld met één dodelijk slachtoffer en slechts één betrof een internationale Covid19 infectie.  Van de 30 internationale Sandbox Covid-19-infecties waren ze allemaal mild of asymptomatisch en tot nu toe is er geen geïdentificeerd als de bron van een cluster.

Met dat in gedachten, zijn alle toegangen naar Phuket, zowel over land, water als door de lucht in de periode van tussen 3 en 16 augustus voor binnenlandse reizigers gesloten, wel gelden er een paar kleine uitzonderingen.  

Zelfs voor die uitzonderingen moeten alle deelnemers zowel minimaal 14 dagen van tevoren volledig zijn gevaccineerd (of binnen de afgelopen 90 dagen zijn hersteld van Covid) EN negatief testen op Covid-19 met een gecertificeerde RT-PCR of Rapid Antigen-test minder dan 72 uur  voor het binnengaan.

Afgezien van het bovenstaande, zullen binnenlandse reizen – internationale reizigers worden niet beïnvloed door deze regels – Phuket binnenkomen, behalve deze 12 uitzonderingen:

  • Ambulances en andere hulpverleningsvoertuigen die medische  benodigdheden vervoeren.
  • Vervoer van voedsel en consumptiegoederen of landbouw en vee.
  • Benzine vervoer.
  • Geldtransport.
  • Pakketten en gedrukte media vervoer.
  • Vluchten met ticket goedgekeurd als essentiële reizen (geen vakantie- of vrijetijdsreizen)
  • Degene die zijn toegestaan ​​door de Phuket Disease Control Department te reizen.
  • Overheidsfunctionarissen met dringende zaken in Phuket
  • Degenen met rechtbankafspraken of ontmoetingen met onderzoekers.
  • Het vervoer van bouwmaterialen voor door de overheid goedgekeurde projecten die mensen helpen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!