Gezondheidsdienst Bang Sue identificeert de oplichter die vaccinatieafspraken verkocht

BANG SUE:- De gezondheidsdienst van Bang Sue zal een politieklacht indienen tegen een medewerker van een telefoonmaatschappij die naar verluidt afspraken heeft verkocht voor de gratis vaccinaties bij het Bang Sue Vaccinatiecentrum.

De verdachte werd geïdentificeerd nadat het Bang Sue Centrum meldde dat er een ongebruikelijke stormloop aan afspraken werd gemaakt net nadat het centrum was gesloten, zo maakte Khun Somsak Ankasil van de afdeling Medische Diensten bekend.

Vervolgens nam de gezondheidsdienst contact op met AIS, True, Dtac en NT – de vier grote mobiele telefoons die de boekingsservice leveren – om mensen te identificeren die vaccinatie-afspraken hadden gekocht, zo vertelde khun Somsak uit.

 “Op 28 juli kwamen ongeveer 100 van deze mensen naar het centrum.  We lieten ze binnen, maar annuleerden hun afspraken onmiddellijk, zodat ze naar voren zouden komen om te klagen.  Vervolgens vroegen we met wie ze contact hadden opgenomen voor de afspraken.  Ze zeiden dat hun contactpersoon een medewerker van het mobiele telefoonbedrijf was.”

De afdeling en de directeur van het Bang Sue-centrum hebben de informatie doorgegeven aan de politie en gevraagd om een ​​aanklacht in te dienen tegen de verdachte.

Ondertussen doet de spoorwegpolitie onderzoek naar zeven vrijwilligers in het centrum die verdacht worden van het faciliteren van dezelfde zwendel, waarbij afspraken werden verkocht voor 400-1.200 baht.

Khun Somsak vertelde dat de gezondheidsdienst nog maar een andere zwendelaar aan het zoeken is, en op deze binnen enkele dagen te kunnen traceren. Hij waarschuwde dat als er medici bij de zwendel betrokken zouden zijn, dit ernstige criminele en ethische gevolgen zou hebben.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!