Thaise ambassade in Zuid-Korea waarschuwt nu óók Thaise reizigers om geen cannabis en hennep naar het land te vervoeren

ZUID-KOREA:- De Koninklijke Thaise Ambassade in Seoel, Zuid-Korea, gisteren de Thaise reizigers gewaarschuwd om geen delen van cannabis en hennep naar het land te vervoeren.

Overtreders kunnen volgens de Zuid-Koreaanse regelgeving worden vervolgd en kunnen volgens de ambassade worden veroordeeld tot gevangenisstraf, deportatie en forse straffen zoals als reisverbod, boetes e.d. tegemoet zien.

Het smokkelen van dergelijke planten kan een gevangenisstraf van minimaal 5 jaar of maximaal levenslange gevangenisstraf opleveren. Aanplant of verkoop in het gebied kan een gevangenisstraf van ten minste 1 jaar krijgen. Het bezit of het consumeren van cannabis of hennep kan een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar, deportatie en een verbod om Zuid-Korea binnen te komen riskeren.

Eerder hadden vijf andere Thaise ambassades in Aziatische landen, waaronder Japan, Indonesië, Vietnam, Singapore en Maleisië, een soortgelijke waarschuwing afgegeven die het vervoeren of importeren van recent gelegaliseerde cannabis en hennep in hun land verbiedt, aangezien het gebruik van dergelijke planten buiten Thailand nog steeds erg is. beperkt.

Mensen die cannabis/hennep voor medische doeleinden gebruiken, moeten altijd de autoriteiten raadplegen over de voorschriften van het land van bestemming voordat ze vertrekken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Korea
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!