Thaise abt ontkent dat het nieuwe tempelcomplex een kopie van de Angkor Wat is

~DIE LIJKEN OP ELKAAR ALS TWEE DRUPPELS WATER~
(Precies op elkaar lijken)

Buriram:- De abt achter de bouw van een groot nieuw tempelcomplex in Buriram heeft het project verdedigd tegen kritiek van de Cambodjanen die zeggen dat hij hun nationale erfgoed, Angkor Wat, kopieert.

Ambtenaren inspecteerden woensdag het Sihanakhon-complexproject in Wat Phu Man Fah in het Nang Rong-district van Buriram nadat Cambodjanen op sociale media kritiek hadden geuit op een poging om een ​​tweede Angkor Wat te bouwen.

 #SaveAngkorWat en #Angkorwatbelongtokhmer behoorden tot de hashtags die op Twitter werden gebruikt tegen het nieuwe monument in aanbouw in de noordoostelijke provincie nadat er foto’s op sociale media waren verschenen.

De reacties in Cambodja waren volgens de Khmer Times aanleiding voor het Cambodjaanse ministerie van Cultuur om de zaak te onderzoeken.

De abt van de omstreden tempelcomplex, phra Somsak Sungwarajitto vertelde de bezoekende delegatie, geleid door Khattiya Chaimanee, directeur van het provinciale culturele bureau, dat het project voortkwam uit zijn verbeeldingskracht en visie.

Hij verwierp de veronderstelling dat het een replica was van Angkor Wat of een andere site. De bouw van Sihanakhon begon vorig jaar op 200 Rai-tempelgronden.  Het omvat verschillende zandstenen stoepa’s en andere structuren.

De abt zei eerder dat hij het complex als een nieuwe religieuze attractie zou willen bouwen en zijn gunst terug zou willen geven in zijn thuisdistrict.

 Khun Khattiya zei na de inspectie van de locatie dat Sihanakhon een combinatie was van verschillende beroemde locaties – zoals Prasart Hin Phimai in Nakhon Ratchasima, Prasart Hin Phanom Rung in Buriram en Borobudur in Midden-Java, Indonesië.

 Sommart Pholkerd, een onafhankelijke archeoloog gevestigd in Buri Ram, zei dat een deel van het noordoostelijke grensgebied met Cambodja een vergelijkbare cultuur heeft, die wordt weerspiegeld in religieuze structuren.  De kwestie moet eerder vanuit een cultureel dan vanuit een politiek perspectief worden bekeken.

 Hij stelde voor dat Cambodja vertegenwoordigers zou sturen om het zelf te zien.

Het Cambodjaanse ministerie heeft een verklaring afgegeven waarin staat dat de abt heeft bevestigd dat het Thaise project het Angkor Wat-complex niet heeft gedupliceerd, maar Phnom Penh houdt de voortgang van de bouw nauwlettend in de gaten, zo meldde de Khmer Times.

“Het complex is gebaseerd op de lay-out zelf en ontworpen volgens de architectuur van enkele van de tempels in het gebied”, aldus de verklaring.

“Het ministerie zal deze werkzaamheden nauwgezet verwerken en monitoren.”

De Angkor Wat in Siem Reap werd in 1992 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.  De hindoe-ruïnes en hun uitgestrekte terrein zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cambodja en trekken veel bezoekers naar het land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khmertimeskh
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: khmertimeskh.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!