De bewoners in de buurt van een uitgebrande fabriek keren naar huis terug, milieuproblemen blijven bestaan

~EIGEN HAARD IS GOUD WAARD~
(Nergens is het zo fijn als thuis)

SAMUT PRAKAN:- De milieuafdeling  heeft bevestigd dat inwoners binnen een straal van 2-5 kilometer van een fabriek die is afgebrand in de centrale provincie Samut Prakan nu naar huis kunnen terugkeren.  De luchtkwaliteit in het gebied is gecontroleerd en veilig bevonden.  Er blijven echter wel een aantal milieuproblemen bestaan.

Volgens een rapport van de Bangkok Post zegt gouverneur Wanchai Kongkasem dat er gesprekken plaatsvinden tussen functionarissen, de PCD, het Department of Disaster Prevention and Mitigation en de petroleumgigant PTT.  Er is bezorgdheid geuit over een industriële chemische stof die bekend staat als styreenmonomeer en die is gevonden in tanks in het gebied.  

Daarnaast bracht minister van Milieu, Khun Varawut Silpa-archa, het probleem van de opname van verontreinigd water in de bodem aan de orde en riep hij op tot een herziening van de oppervlakte- en ondergrondse waterbronnen op 12 kilometer afstand van de plaats van de brand.

De Bangkok Post meldt dat de Royal Irrigation Department de opdracht heeft gekregen om alle kanaalsluizen in nabijgelegen gebieden te sluiten om de impact te beperken.  

De milieuactivist Sonthi Kotchawat heeft opgeroepen tot dringende maatregelen om alle milieuvervuiling in te dammen en heeft erop gewezen dat styreenmonomeer zeer giftig is voor mens en milieu.

Het grootste gezondheidsrisico naast de vervuilde lucht is volgens Khun Sonthi het gevaar van giftige chemicaliën in het water.  Hij wijst erop dat regenwater chemische lekkages van de brandhaard naar nabijgelegen wateren kan drijven.  Bovendien vermengt regen zich met verontreinigende stoffen in de lucht, wat resulteert in zure regen.

 “Styreen is een gevaarlijke stof.  Het kan het ecosysteem vernietigen en kanker veroorzaken, dus de PCD moet snel handelen om het gebied te saneren.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Nutthawat Wicheanbut 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!