Thais streetfoodrestaurant in België deelt honderd gratis maaltijden uit aan eerstejaarsstudenten

LEUVEN:- Het was gisteren aanschuiven geblazen bij het Thaise restaurant Pitaya. De Thaise streetfoodketen opende deze zomer haar tiende filiaal in de Leuvense studentenstad. Om de opening te vieren, en de student beter te leren kennen, deelde het restaurant honderd gratis maaltijden uit aan alle eerstejaars met een studentenkaart.

Het Thaise restaurant deed eerder al een gelijkaardige stunt in Gent, die andere universiteitsstad. Vanuit het principe ‘first come, first serve‘ ontvingen de eerste honderd eerstejaars met een geldig studentenbewijs een gratis traditionele Thaise maaltijd. Zo ontstond een drukte van jewelste, niet geheel anders dan de straten van Bangkok. 

Al maakt zaakvoerder Olivier Goetschalckx zich weinig zorgen over het verschroeiende kooktempo. Hoewel het restaurant al in juli neerstreek op het Rector De Somerplein, richt het zich met een studentenmenu aan 10 euro uitdrukkelijk tot jongeren. “We hebben ons twee maanden kunnen inwerken, ik maak me weinig zorgen,” zegt hij. “We wilden graag nog iets doen voor de studenten tijdens de tweede week van het academiejaar. 

Honderd is een mooi aantal, maar je moet natuurlijk ergens de grens trekken.” De tweede- en derdejaars worden later dit jaar nog in de watten gelegd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 
Content: Evert Wouters 
Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!