Koning en Koningin van Thailand bezoeken vanavond de gewonde slachtoffers van het bloedbad van Nongbua Lamphu

NONGBUA LAMPHU:- Koning Vajiralongkorn en zijn gemalin zullen vandaag een bezoek brengen aan mensen die gewond zijn geraakt bij het bloedbad in de provincie Nongbua Lamphu. 

De Koning en zijn vrouw zullen naar verwachting ’s avonds op de luchthaven van Udon Thani aankomen voordat ze naar de ziekenhuizen Nong Bua Lamphu en Udon Thani gaan. 

De aanval met een pistool en mes door een voormalige politieagent begon op een kinderdagverblijf in het district Na Klang en eindigde met 38 doden, waaronder 24 kinderen. Bij de aanval raakten tien mensen gewond, van wie er acht in kritieke toestand verkeren. 

De schutter werd geïdentificeerd als voormalig politieagent Panya Khamrab, die later donderdag zelfmoord pleegde in zijn huis na het doden van zijn vrouw, zoon en twee andere familieleden.

Gisteravond arriveerden de voorzitter van de Privy Council en voormalig premier generaal Surayud Chulanont in Nong Bua Lamphu om de gewonden te bezoeken en toezicht te houden op de operaties. 

Hij zei dat Koning steun zal verlenen aan alle slachtoffers en hun families. Premier-generaal Prayut Chan-o-cha heeft overheidsinstanties en staatsbedrijven bevolen om de nationale vlag te voeren bij vrijdag halfstok. Premier Prayut sprak zijn diepe verdriet uit over het incident en vroeg de Thais om elkaar te steunen, zodat ze samen de uren van verlies en wreedheid konden dragen, aldus de woordvoerder van het kabinet van de premier, Anucha Burapachaisri

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!