Thais rijbewijs nu met een QR-code in uw smartphone

BANGKOK:- De automobilisten in Thailand hoeven géén fysiek rijbewijs meer bij zich te hebben en kunnen in plaats daarvan een schermafbeelding van hun “DLT QR-licentie” laten zien, zo maakte het Department of Land Transport (DLT) bekend.

“Dit betekent dat de licentiehouder een afdruk van de schermopname van de DLT QR-licentie in kleur of zwart-wit kan indienen als een geldig legitimatiebewijs bij het omgaan met overheidsinstanties die dergelijke documenten nodig hebben”, aldus de afdeling.

Om in aanmerking te komen voor de schermopname, moet deze leesbare informatie van de voor- en achterkant van het rijbewijs en QR-code bevatten die kan worden gescand om de informatie van de licentiehouder uit de DLT-database te halen.

Om het e-rijbewijs te gebruiken, moeten automobilisten eerst hun traditionele rijbewijs wijzigen in een slim rijbewijs met een QR-code die is gekoppeld aan de applicatie van de DLT.  De wijziging kan worden aangebracht bij elk DLT-filiaal (relevante kosten zijn van toepassing).

“Traditionele rijbewijzen [zonder de QR-code] kunnen worden gebruikt totdat ze verlopen, waarna ze bij verlenging worden vervangen door een smartcard”, aldus de afdeling.  “Degenen die in het bezit zijn van het [nu beëindigde] levenslange rijbewijs, kunnen hun traditionele rijbewijs zo lang gebruiken als ze willen.”

Wilt u meer informatie over deze rijbewijzen, klik dan even HIER! of bel 1356

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Thais rijbewijs nu met een QR-code in uw smartphone”

  1. goedemiddag ik heb een thai rijbewijs met de QRcode is het het voldoende als ik beide kanten scan ? of is er een site hiervoor ?
    graag uw info
    mvg
    Jan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!