Thais publiek heeft mogelijk volledige vaccinatie nodig of een negatieve Covid19 test om vanaf volgende maand te mogen winkelen

BANGKOK:- Ohhhh, ik hoor nu al de “Wappies” schelden en tieren wanneer ze dit stukje van Olleke Bolleke in Thailand lezen. Het ministerie van Volksgezondheid maakte gisteren namelijk bekend dat het winkelend publiek vanaf volgende maand mogelijk vaccinatiebewijs of een negatieve Covid-19-test nodig hebben om winkels in winkelcentra te bezoeken

Het hoofd van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Suwanchai Wattanayingcharoenchai, zei dat de nieuwe “Covid-Free Setting” -maatregel vanaf oktober zou worden AFGEDWONGEN volgens de infectiesituatie.

De maatregel omvat drie aspecten:
1. Covid-vrije omgeving: veel aangeraakte oppervlakken worden om de 1-2 uur schoongemaakt, winkelproducten regelmatig schoongemaakt, airconditioningsysteem elke 3 maanden schoongemaakt, men moet een HEPA-luchtfiltratiesysteem gebruiken of een lokaal luchtfilterapparaat installeren, en bijeenkomsten zijn op elk moment verboden  punt.

2. Covid-vrij personeel: Alle medewerkers moeten volledig zijn gevaccineerd of in de afgelopen 1-3 maanden zijn gecontracteerd en hersteld van Covid-19.  Werknemers moeten elke dag werknemers worden gescreend met het ThaiSafe Thai-systeem dat elke 7 dagen een zelftest met antigeenkits omvat.  Werknemers mogen ook niet samenkomen of samen eten en moeten universele infectiecontroles volgen.

3. Covid-vrije klanten: screening met het “Thai Safe Thai”-platform of andere screening-apps van de overheid voordat ze naar winkels gaan.  

Om risicovolle bedrijven zoals restaurants, schoonheidssalons en kappers te betreden, moeten klanten bewijs van volledige vaccinatie, een voorgeschiedenis van infectie in de afgelopen 1-3 maanden of een negatieve ATK-test in de afgelopen 7 dagen kunnen tonen.  

Ook moeten exploitanten van bedrijven zich houden aan de provinciale ziektecontroles.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!