Gasten en bar-eigenaar op dakterras in Chiang Mai gearresteerd voor overtreding van de Covid19 maatregelen

CHIANG MAI:- Een groep van 24 vermeende feestvierders zijn in het afgelopen op heterdaad betrapt op het dak van een bar in het district Mueang Chiang Mai, nadat ze het decreet van heg Provinciaal Overdraagbare Ziektecomité zouden hebben geschonden door samen te komen om alcoholische dranken te drinken.

Bij de inval werden volgens de politie 24 vermeende feestgangers en een bareigenaar terwijl zij zich te buiten gingen aan het drinken van alcohol en onder begeleiding van levende muziek zonder mondkapjes en zonder de sociale afstand in acht nemen gespot, daarmee hebben ze de provinciale Covid19 controlemaatregelen en het landelijke noodbesluit overtreden.

Ze werden allemaal meegenomen naar het politiebureau van Chang Puak voor verder verhoor.  De klanten werden aanvankelijk aangeklaagd voor het overtreden van het bevel van het Comité voor overdraagbare ziekten van Chiang Mai terwijl de eigenaar werd aangeklaagd voor het overtreden van het provinciale bevel waardoor klanten alcoholische dranken in zijn bar mochten consumeren.

Bars blijven technisch gezien in het hele land gesloten, hoewel de handhaving kan variëren afhankelijk van de locatie in Thailand.  Restaurants mogen ook geen alcohol bij de maaltijden verkopen, omdat de autoriteiten beweren dat drinken ervoor zorgt dat mensen de regels voor sociale afstand vergeten.

De provincie Chiang Mai is geen donkerrode provincie, hoewel technisch gezien de alcoholregels onder het nooddecreet nog steeds gelden.  Reacties op sociale media over de inval lijken er echter op te wijzen dat de handhaving rond de regel niet consistent is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!