Thais overheidspersoneel aangespoord om vanuit huis te werken om verdere verspreiding van de Omicron variant te voorkomen

BANGKOK:- De Thaise regering heeft overheidsinstanties en particuliere bedrijven gevraagd om personeel toe te staan ​​om gedurende ten minste 14 dagen thuis te werken, aangezien Omicron-infecties op 1 januari tot meer dan 1.500 gevallen in het hele land zijn gestegen.

Ondanks de Omicron golf blijft de situatie onder controle zonder ernstige gevallen veroorzaakt door de nieuwe variant, aldus de gezondheidsautoriteiten.

Khun Thanakorn Wangboonkongchana, de woordvoerder van de regering maakte gisteren bekend dat overheidsinstanties en particuliere bedrijven worden aangemoedigd om hun personeel thuis te laten werken om verdere verspreiding van de zeer overdraagbare Omicron-variant te voorkomen.

Minister-president Prayut Chan-o-cha heeft overheidsinstanties opgedragen de situatie in Omicron nauwlettend te volgen om te voorkomen dat zich verdere grote clusters van Omicron-infecties ontwikkelen, zoals die in Kalasin, waar sinds zondag in totaal 244 gevallen zijn geregistreerd (verspreid over verschillende provincies), aldus Thanakorn.

Hij zei dat degenen die vanuit de provincies naar Bangkok waren teruggekeerd via het Mor Chit-busstation en het treinstation van Hua Lamphong, gratis antigeentests kunnen krijgen. De dienst wordt geleverd in een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Verkeer.

Dr. Kiattiphum Wongrajit, permanent secretaris voor volksgezondheid, zei dat Omicron-infecties zijn toegenomen zoals voorspeld, hoewel er geen ernstige gevallen zijn geweest.

‘’Over het algemeen maken patiënten zich zorgen over de ergste gevolgen, zoals overlijden als ze besmet raken.  Maar zolang geïnfecteerde patiënten milde of geen symptomen hebben en immuniteit ontwikkelen, zou dit in orde moeten zijn”, zei hij.

Het ministerie van Volksgezondheid zal de situatie vandaag echter opnieuw beoordelen alvorens verdere maatregelen te presenteren om de verspreiding tegen te gaan aan het Center for Covid-19 Situation Administration op vrijdag, zei Dr. Kiattiphum.

“Kortom, de Omicron-variant verspreidt zich. Maar het heeft nog geen ernstige symptomen veroorzaakt en is (nog) controle”, zei hij.

Dr. Supakit Sirilak, directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen, zei dat Thailand tussen 1 november vorig jaar en 1 januari in totaal 1.551 Omicron-gevallen heeft geregistreerd in 47 provincies.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!