De Covid19 pandemie wakkert het aantal thuisloze mensen in Bangkok aan

BANGKOK:- Steeds méér mensen belanden in Bangkok op straat beland nadat het bedrijf waar ze werkte hen tengevolge van de pandemie de laan uitstuurde.

 ‘A’, een 35-jarige inwoner van Sakon Nakhon, werkte vroeger als gastheer in een eetcafé in Bangkok.  Het bedrijf ging failliet nadat door lockdowns en pandemische beperkingen de gasten wegbleven.

Lange tijd wachtte hij op het telefoontje van zijn werkgever om weer aan het werk te mogen gaan. Maar hij heeft nooit de oproep ontvangen.  Erger nog, zijn verouderde model van een telefoon gaf de geest, dus besloot hij het voor 100 baht te verkopen aan een tweedehands telefoonwinkel in het Klong Lod-gebied.

 “Ik heb het enige waardevolle bezit dat ik had verkocht”, zei ‘A’. Zijn zoektocht naar een baan in de stad was tevergeefs.  Tijdens de ergste economische ondergang in decennia ontsloegen steeds meer bedrijven werknemers dan ze aannamen.

 ‘A’ leeft van dag tot dag.  Hij wordt vaak gezien terwijl hij in de rij staat voor voedseluitdelen op Ratchadamnoen Avenue en slaapt overal waar hij een rustplekken kan vinden.

“Het enige dat ik voor het nieuwe jaar wens, is een baan krijgen en dat Covid19 virus verdwijnt.”

Ondertussen zei ‘B’, een andere dakloze man, dat hij onlangs stopte met zijn werk als bewaker nadat zijn werkgever zijn loon slechts gedeeltelijk had betaald en de betaling had uitgesteld.

“Ik ben niet eerlijk behandeld”, zo vertelde de 39-jarige inwoner van Yasothon.

Hij was koelie in een vrachtwagentransportbedrijf en ook kok.  Hij leerde de kneepjes van het zuidelijke koken toen hij meeging met zijn oom die op jonge leeftijd in een restaurant werkte.  Zijn nieuwjaarswens was om een ​​baan te vinden en genoeg geld te sparen om terug te keren naar zijn geboorteprovincie.

Khun Somporn Hanprom, coördinator bij de Human Settlement Foundation, zei dat de pandemische crisis velen tot dakloosheid heeft geleid.

 “Ze worden niet opnieuw aangenomen of kunnen geen nieuwe baan kunnen vinden.  Deze mensen waren plotseling werkloos en onvoorbereid om het leven tegemoet te treden met het weinige spaargeld dat ze hadden om vooruit om hen te komen, “zei hij.

Sommigen met wat meer gespaard huurden een kamer bij andere ontslagen collega’s .  “Ze hebben in ieder geval een dak boven hun hoofd en een fatsoenlijk toilet”, zei hij.

Maar het kan slechts een kwestie van tijd zijn voordat ze de straat op gaan, aangezien de pandemie voortduurt met werkgelegenheidsvooruitzichten voor velen die zwak blijven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiangmaione.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!