Thais ministerie blokkeert clickspel met het gezicht van Prayut

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij (DES) heeft het clickspelleje “Popcat” – “Popyut” – geblokkeerd omdat het de Computer Crime Act zou hebben geschonden.

Het clickspel “Popyut”, dat werkt in de trant van “Popcat”, gebruikt het gezicht van premier Prayut Chan-o-cha, dat steeds van mimiek veranderd wanneer een speler erop klikt.

De website, PRAYUT.click, werd geblokkeerd door het ministerie van DES “vanwege zijn onwettige handelingen in overeenstemming met de Computer-Related Crime Act 2007 en aanvullende wijzigingen”.

Het clickspel “Popcat” ging vorige week viraal, waarbij Thailand verwikkeld was in een nek-aan-nekgevecht met Taiwan, dat op 16 augustus de eerste plaats behaalde met 15,8 miljard klikken binnen 24 uur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Thais ministerie blokkeert clickspel met het gezicht van Prayut”

  1. En zo probeert een groepje mannen van de oude stempel een land onder controle te houden.
    De jongere generatie gaat makkelijker met de huidige technologie om, ze gebruiken VPN en kunnen het spelletje weer rustig doorspelen.
    Hiermee kunnen ze ook makkelijk met elkaar communiceren zonder dat er iemand “meekijkt” wat ze op internet doen, altijd makkelijk tijdens een demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!