Het Thaise DDC heeft laten weten dat het mogelijk is dat de lockdown-maatregelen volgende week kunnen worden versoepeld

BANGKOK:- De directeur van het DDC, dr. Opas Kankawinpong heeft laten weten dat de derde Covid19 golf in Thailand mogelijk over hoogtepunt gekomen  en dat het aantal nieuwe gevallen zal blijven afnemen.

Als gevolg hiervan verklaarde Dr. Opas dat véél van de beperkingen en lockdown-maatregelen die in heel Thailand zijn ingevoerd, waarschijnlijk vanaf begin volgende maand zullen worden versoepeld.

Gisteren daalde het nieuwe aantal nieuwe gevallen tot 17.491, terwijl er ook 22.134 terugvorderingen werden gemeld.

Dr. Opas zei dat als de neerwaartse trend zich de komende drie of vier dagen voortzet, Thailand vanaf september kan beginnen met het geleidelijk opheffen van de beperkingen.

Voorts verklaarde Dr. Opas dat de daling van het aantal gevallen te wijten was aan mensen die meewerken aan de opgelegde beperkingen en de versnelde uitrol van het vaccins in het hele land.

Hij voegde er echter wel aan toe dat Thailand ervoor zorgen dat er voldoende vaccins worden gegeven aan mensen in de ‘donkerrode’ zones wat voorlopig nog een prioriteit geniet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!