Het “Pattaya Move On”-programma is officieel in de ijskast gezet

PATTAYA:- Het “Pattaya Move On”-programma wordt uitgesteld vanaf de oorspronkelijke startdatum van 1 september, aangezien het aantal Covid19 infecties in de provincie Chonburi hoog blijft.

Het reisschema was bedoeld om buitenlandse toeristen terug te trekken naar de beroemde badplaats, zoals het Phuket Sandbox-programma en Samui Plus.

De toeristische autoriteiten, de TAT, heeft nu officieel bekendgemaakt dat het programma niet op 1 september doorgaat zoals de particuliere sector had verwacht, maar in plaats daarvan in oktober van start zou KUNNEN gaan.

Khun Apichai Chatchalermkit, de plv. gouverneur van TAT voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van digitalisering, legde uit dat het huidige aantal Covid19 infecties in de provincie Chonburi nog steeds een probleem is.

Hij wees erop dat er dagelijks meer dan 1.000 gevallen in de provincie werden ontdekt, waarvan 200-300 in de districten Bang Lamung en Sattahip.

Bovendien is slechts 33 procent van de bevolking van Chonburi ingeënt, zo zei Khun Apichai, eraan toevoegend dat Pattaya Move On door zal gaan als Chonburi van de lijst met donkerrode provincies wordt verwijderd.

De plv. gouverneur zei ook dat TAT verwachtte dat het programma Russische toeristen zou aantrekken, aangezien buitenlanders die zijn ingeënt met het Russische Spoetnik V-vaccin naar Thailand mogen reizen.

Khun Apichai zei dat Pattaya Move On naar verwachting onder de “bubble and seal” -maatregel zou vallen, waarbij toeristen tijdens hun eerste verblijf in specifieke hotels in quarantaine moeten.

De officiële beslissing over dit voornemen werd echter in de komende twee weken verwacht, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!