Thais meisje van 3 jaar, verpleegt haar besmette vader op de IC van het Nakhon Ratchasima ziekenhuis

NAKHON RATCHASIMA:- “Ik zal je gezelschap houden, pap”, luiden de  hartverwarmende woorden van een met Covid geïnfecteerde 3-jarige die voor haar ernstig zieke vader zorgt op een IC van het Nakhon Ratchasima-ziekenhuis.

Het bericht circuleert sinds 2 augustus op sociale media, terwijl Thais baden voor de vader en dochter om door te zetten.

Gisteren bedankte de arts in deze zaak de internetgebruikers voor hun steun en maakte het goede nieuws bekend: beide Covid-patiënten zijn hersteld en zijn klaar om naar huis te gaan.

Foto’s van de “kleine verpleegster” die voor haar geïntubeerde vader in de IC-kamer zorgde, werden gepost op het Facebook-account van Anuchit Niyompattama, een specialist in long- en intensive care in het Maharat Nakhon Ratchasima Hospital.

 De dokter plaatste woensdag vervolgfoto’s met een bericht met de tekst:

 “#PicturesOfHopeAndEncouragementForTheTeam, de casus van een besmette vader en dochter (de jongste IC-verpleegkundige).  Een driejarig kind houdt een melkfles vast terwijl ze naast haar vader ligt die op een high-flow ventilator ligt.  Nadat veel mensen bezorgde en steunende berichten hebben gestuurd, wil ik jullie mededelen dat ze nu in een betere conditie zijn en naar huis mogen.  De longen van de vader, die witte vlekken hadden ontwikkeld, zijn bijna volledig hersteld.  De dochter is speels gezond en ze hebben allebei toestemming gekregen om het ziekenhuis te verlaten, maar moeten wel 14 dagen thuis in zelfisolatie blijven.  

“Ik wil u allen bedanken voor steun.”

 Alle drie de leden van het gezin hebben Covid-19 opgelopen, maar de zorg richt zich nu op de moeder, die voor behandeling werd overgebracht naar Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!