Vandaag 12 augustus viert Koningin-moeder Sirikit viert haar 89e verjaardag, Thailand in de ban van Nationale moederdag

PATTAYA:- Olleke Bolleke in Thailand  feliciteert koningin-moeder Sirikit van harte en wenst haar een goede gezondheid en een lang leven.  

Koningin-moeder Sirikit werd geboren op 12 augustus 1932 in Bangkok onder de naam Mom Rajawongse Sirikit Kitiyakara.  

Ze is de dochter van prins Nakkhatra Mangala, prins van Chanthaburi en moeder Luang Bua Kitiyakara, en een achterkleindochter van koning Chulalongkorn (Rama V.).  

Ze begon haar schoolcarrière op de St. Francis Xavier’s Convent School in het Dusit-district van Bangkok en zette deze later voort in Europa toen haar vader de Thaise ambassadeur in Frankrijk, Denemarken en Engeland was.  In 1947 ontmoette Sirikit Bhumibol Adulyadej, later koning Rama IX, voor het eerst in Parijs.  

Als gevolg van een ernstig auto-ongeluk in oktober 1948 bij Lausanne, bezocht Bhumibol haar vaak in het ziekenhuis, waaruit een relatie ontstond die leidde tot een verloving en huwelijk op 28 april 1950 in het Sra Pathum Palace in Bangkok in juli 1949.  

Het huwelijk heeft vier kinderen: prinses Ubol Ratana (geboren op 5 april 1951), de voormalige kroonprins en huidige monarch van Thailand Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn (geboren op 28 juli 1952), prinses Maha Chakri Sirindhorn (geboren op 2 mei , 1952) april 1955) en prinses Chulabhorn Walailak (geboren op 4 juli 1957). 

De verjaardag van koningin-moeder Sirikit is ook Moederdag in Thailand.
De verjaardag van de koningin-moeder is een buitengewoon belangrijke gebeurtenis voor de Thaise natie, een gebeurtenis die wordt gekenmerkt door groot geluk en talloze vieringen.  In alle delen van het land vieren mensen hun speciale dag, ook al is het dit jaar vooral thuis vanwege de pandemie.  

De verjaardag van de koningin-moeder is ook moederdag in Thailand, wat haar waardering uitspreekt voor de moederlijke vriendelijkheid die Sirikit haar mensen betoont.  Daarom noemen haar onderdanen haar liefkozend de “moeder van alle Thais”.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!