De stadspolitie van Bangkok houdt 48 demonstranten aan en neemt 122 motorfietsen in beslag

BANGKOK:- De politie van Bangkok heeft gisteren 48 demonstranten gearresteerd wegens een hele reeks aanklachten in verband met de dinsdagnachtconflicten nabij het Din Daeng-kruispunt en het Victory Monument.

Van hen worden er 42 vastgehouden in het Narcotics Suppressie Bureau en zijn ze beschuldigd van het houden van illegale bijeenkomsten van meer dan vijf mensen en het riskeren van de verspreiding van ziekten.  Van de 42 gedetineerden zijn er 14 minderjarig.

De overige zes werden gearresteerd wegens andere aanklachten.  Een 17-jarige werd om 22.30 uur in het Din Daeng-gebied gepakt voor het overtreden van de avondklok, terwijl vijf anderen rond 20.30 uur in het Taling Chan-gebied werden aangehouden.  Ook werden er vier pingpongbommen en enkele messen in beslag genomen, aldus de politie.

De autoriteiten hebben voorts ook 122 motorfietsen in beslag genomen en hebben beloofd de eigenaren op te sporen.  Er zullen dagvaardingen worden gestuurd naar mensen die hebben deelgenomen aan de ‘automob’-rally van dinsdag, zei de politie.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het United Front of Thammasat and Demonstration om het ontslag van premier Prayut Chan-o-cha te eisen omdat de pandemie niet effectief was aangepakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!