Thais kabinetscomité keurt verkiezingen goed voor de gouverneur van Bangkok en de burgemeester van Pattaya, maar de datum moet nog worden vastgesteld

BANGKOK:- Het kabinetscomité, voorgezeten door premier Prayut Chan-O’Cha, heeft de verkiezingen voor de gouverneur van Bangkok en de burgemeester van Pattaya gisteren goedgekeurd voordat de exacte datum kon worden vastgesteld en in een volgende stap door de kiescommissie kon worden aangekondigd.

De goedkeuring volgde op het voorstel van het ministerie van Binnenlandse Zaken tijdens de vergadering gisteren. Het kabinet was echter alleen bevoegd voor de goedkeuring van de verkiezingen, niet voor het bepalen van de verkiezingsdatum.

Hierna zou de datum worden overwogen door de functionarissen van de verkiezingscommissie voordat deze in de Royal Gazette wordt aangekondigd. Er werd ook geen daadwerkelijk tijdsbestek van de datum gerapporteerd, maar is meestal het niet langer zijn dan 60 dagen.

Lokale media meldden eerder dat de verkiezingscommissie naar verluidt de verkiezingsdatum had vastgesteld op zondag 29 mei, voor zowel Bangkok als Pattaya City. Het was echter onofficieel en het publiek zou moeten wachten op de officiële gegevens welke later in de Royal Gazette worden gepubliceerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prachachat 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!