Het CCSA debatteert uitvoerig over de regels voor het komende Songkran festival, maar komt volgende week vrijdag 18 maart met een definitieve beslissing

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA,  is van plan om de implementatie van preventieve maatregelen tegen Covid19 virus voor Songkran, het Thaise nieuwjaars-/waterfestival en Thailand’s grootste feestdag in april tijdens zijn algemene vergadering op 18 maart te bespreken.

Dr. Sumani Watcharasin van de CCSA onthulde tijdens de dagelijkse briefing eergisteren, dat de regering de medewerking wil vragen van families met bejaarden, chronisch zieke patiënten en/of jonge kinderen om volledige vaccinatie te krijgen, aangezien er mogelijk veel reizen en familiebijeenkomsten tijdens Songkran, wat het risico zou kunnen zijn op het vinden van meer infecties.

Alle reisbeperkingen zijn al uitgesloten, zo verklaarde Sumani, en mensen zullen familie mogen bezoeken voor de langste en grootste vakantie van het jaar, die medio april minstens vijf dagen zal zijn. Songkran is, net als Chinees Nieuwjaar of de Gouden Week elders, de grootste jaarlijkse migratie van mensen en het belangrijkste festival van Thailand.

Normaal gesproken gaat het evenement echter ook gepaard met concerten, parades, festivals, schoonheidswedstrijden, wedstrijden, religieuze, ceremoniële en natuurlijk wereldberoemde watergevechten die tienduizenden naar toeristische gebieden trekken. Dat zijn de onderwerpen die volgende week door de CCSA zullen worden besproken en besproken.

In 2020 werd het Songkran festival volledig geannuleerd vanwege Covid19 virus, inclusief reisbeperkingen en alcoholverkoopverboden, en in 2021 waren alleen kleine religieuze en ceremoniële evenementen toegestaan, hoewel reizen was toegestaan. Bars en uitgaansgelegenheden werden vorig jaar slechts enkele dagen voor Songkran gesloten vanwege zorgen rond feesten en bijeenkomsten. Technisch gezien blijven ze gesloten en zijn ze momenteel omgebouwd tot “restaurants”.

Dr. Sumani weigerde precies te zeggen wat de voorstellen tot dusver waren, en merkte op dat er “veel meningen” en “veel discussie” waren, vooral in toeristische zones met hoge vaccinatiepercentages die economisch afhankelijk zijn van Songkran-vieringen en die hebben aangedrongen op versoepelde beperkingen, zoals Pattaya en Phuket.

Punten van grote zorg tijdens Songkran zijn onder meer terminals voor openbaar vervoer (van vliegtuigen, bestelwagens, bussen, enz.), benzinestations en rustplaatsen. 

Uitgaansgelegenheden zijn nog steeds wettelijk gesloten, merkte de CCSA op, maar omgebouwde “restaurants” die voornamelijk alcohol verkopen waren ook een grote zorg.

Het voorstel verbiedt, zoals eerder vermeld, het organiseren van of reizen door de provincies niet, maar het publiek moet de ‘VUCA’-maatregelen volgen –  volledige vaccinatie, universele preventie en Antigeen-testkit (ATK) gebruiken.

Zes organisaties en vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Transport, het Ministerie van Toerisme en Sport, de Koninklijke Thaise politie en het Ministerie van Cultuur zouden ook deelnemen aan de algemene vergadering van de CCSA en een meetgesprek voeren, voorgezeten door premier Prayut Chan-O’Cha, volgende week vrijdag, om de Songkran-regels af te ronden en te bespreken/bespreken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!