Thais kabinet keurt verlaging dieselbelasting goed

BANGKOK:- Het kabinet heeft een voorgestelde verlaging van de accijns op diesel voor drie maanden goedgekeurd, waardoor het tarief effectief wordt gehalveerd van 5.99 baht naar 3 baht per liter om de brandstofprijscrisis te helpen verlichten.

Door dit verlaagde accijnstarief zal de verkoopprijs van diesel bij tankstations omlaag gaan. De regering hoopt dat deze maatregel de prijsstelling van andere grondstoffen en consumentenproducten zal verlagen en de financiële beperkingen als gevolg van de brandstofprijscrisis zal verlichten.

Bij het vorige tarief genereerde de accijnsafdeling maandelijks ongeveer 12 miljard baht uit dieselaccijns, of ongeveer 144 miljard baht per jaar. Het tarief is berekend op basis van het gemiddelde dieselverbruik van zo’n 2 miljard liter per maand.

Het ministerie van Financiën verwacht nu dat deze tijdelijke belastingverlaging zijn inkomsten de komende drie maanden met 5.7 miljard baht per maand zal verminderen. De verwachting is echter dat de beslissing ten goede zal komen aan de maakindustrie, de toeristenindustrie en de landbouwsector, met name de boeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Daily News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!