Hoofdcommissaris van politie Pattaya waarschuwt vandaag nogmaals voor de verkoop van alcohol, wie in de fout gaat, ontmoet de wet

PATTAYA:- Hoofdcommissaris der politie, kolonel Kulachart Kulchai heeft de waarschuwing naar lokale restaurants en winkels doen uitgaan om vandaag op Makha Bucha Day (een religieuze feestdag), geen allerlei soorten alcoholische dranken te verkopen of te schenken, omdat ze streng gerechtelijke vervolgd kunnen worden.

De hoofdcommissaris onthulde dat de politie vanwege de gelegenheid van de belangrijke boeddhistische dag “Makha Bucha-dag”  alle winkelexploitanten en het publiek heeft geïnformeerd om tot 23:59 géén geen alcoholische dranken te verkopen en te laten drinken.

Het verkoopverbod geldt voor alle horecagelegenheden, inclusief buurtwinkels, supermarkten, hotels en restaurants. Technisch gezien zijn bars wettelijk gesloten vanwege Covid-19 en dit sinds 10 april 2021, hoewel velen zijn heropend als tijdelijke “restaurants”. Ze mogen geen alcohol schenken en als gevolg daarvan zullen de meeste die dag gesloten zijn. De dag brengt ook sluiting van overheidskantoren, zoals immigratie, met zich mee.

Degenen die de wet hebben overtreden, kunnen worden geconfronteerd met mogelijke juridische aanklachten wegens het overtreden van sectie 39 van de Wet op de controle op alcoholische dranken. De straffen bestaan uit een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden of een boete van maximaal 10,000 baht of een combinatie van beide.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!