Thais-Fins stel verdacht van het 10 jaar uitbuiten van Thaise vrouwen in zes Finse steden

BANGKOK/HELSINKI:- Een Thais-Fins stel van in de zestig wordt ervan verdacht sinds 2014 op zes locaties in Finland een prostitutiering te hebben gerund waarbij Thaise massagesalons betrokken zijn.

Het anti-mensenhandelteam van de politie van Helsinki heeft het onderzoek naar het vermeende prostitutienetwerk afgerond. De vermeende overtredingen vonden plaats in de steden Joensuu, Kuopio, Mikkeli, Jyväskylä, Kokkola en Seinäjoki. 

De vrouw wordt verdacht van het onderverhuren van Thaise massagesalons met huurcontracten van korte duur variërend van een paar weken tot een maand. De huurders kwamen uit Thailand en verkochten seksuele diensten in de winkels.

“De verdachten wisten dat het pand werd gebruikt voor sekshandel. We vermoeden ook dat ze enkele betrokkenen hebben geholpen om reclame te maken voor hun diensten op prostitutiewebsites”, aldus de hoofdonderzoeker in een persbericht.

Volgens onderzoekers waren tientallen vrouwen bij de activiteiten betrokken, die van stad naar stad trokken. Ongeveer 10 van hen werden geïnterviewd in het kader van het vooronderzoek. 

Prostitutie is geen misdaad in Finland, maar het verkopen of kopen van seksuele diensten op openbare plaatsen is illegaal. Hetzelfde geldt voor het kopen van seks van iemand die slachtoffer is geworden van mensenhandel of souteneurschap.

Uit het vooronderzoek is niet gebleken dat de vrouwen tot sekswerk zijn gedwongen of zijn misleid. Velen van hen kwamen oorspronkelijk naar Finland om te trouwen of een relatie aan te gaan.  

De vrouwen wendden zich tot sekswerk toen hun financiële situatie verslechterde als gevolg van het mislukken van die relaties. Ze misten het onderwijs en de taalvaardigheden die hen zouden hebben geholpen bij het vinden van een ander soort werk.

Dergelijke uitsluiting van de samenleving komt vrij vaak voor onder Thaise sekswerkers in Finland. Het ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde 15 jaar geleden een rapport over hun situatie in Finland. Sindsdien is de situatie niet significant verbeterd’, aldus de onderzoekers.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: scandasia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!