Beschuldigingen van het kopen van stemmen heeft de politie in Thailand in opperste staat van alertheid gebracht

THAILAND:- De politie zal vandaag scherp uitkijken naar incidenten met het kopen van stemmen in drie zwaarbevochten provincies na beschuldigingen van misbruik van stemrecht. Na een ontmoeting met verkiezingsfunctionarissen bevestigde politiechef Damrongsak Kittiprapas gisteren de arrestatie van een man in Bueng Kan die wordt beschuldigd van het kopen van stemmen. Hij zei dat er bij de arrestatie geld en identiteitskaarten waren gevonden. Hij heeft de provinciale politiechef opgedragen de zaak af te stemmen met de verkiezingsautoriteiten.

Politie-generaal Damrongsak zei dat er controleposten in gebieden zijn opgezet waar het vermoeden bestaat dat stemmen worden gekocht en dat snelle reactietroepen stand-by staan ​​om klachten te onderzoeken. 

Volgens de nationale politiechef zullen Samut Prakan, Nakhon Sawan, Chonburi Nakhon Si Thammarat, Ratchaburi en Prachuap Khiri Khan tot de meest omstreden provincies behoren. Volgens een politiebron vond het Bueng Kan-incident plaats op 10 mei in Ban Thung Khla in Wang Chom Phu tambon in het district Phon Charoen.

De politie arresteerde een man en nam bankbiljetten van 22.500 baht en een lijst met inwoners van hem in beslag. De verdachte gaf toe dat hij het geld moest geven aan dorpelingen op de lijst in ruil voor hun steun aan een kandidaat in Kiesdistrict 3. Hij werd beschuldigd van het kopen van stemmen en tijdelijk vrijgelaten. Kiesdistrict 3 is een nieuw kiesdistrict met gebieden in de drie districten Phon Charoen, So Phisai en Pak Khat, waar kandidaten van de drie grote partijen het tegen elkaar opnemen.

Ondertussen werden er aflopen vrijdag nog twee beschuldigingen geuit in Kanchanaburi en Nakhon Phanom. In het Muang-district van Kanchanaburi werd een assistent-dorpshoofd gearresteerd na een poging om opiniepeilers om te kopen die bij haar thuis kwamen opdagen om beschuldigingen van het kopen van stemmen te onderzoeken. Bij een huiszoeking vonden de vrijwilligers geld en een kiezerslijst in hun bezit en dienden klacht in bij de politie. De verdachte werd door de autoriteiten meegenomen om te getuigen bij het provinciale verkiezingsbureau.

In Nakhon Phanom werd een geregistreerde campagnemedewerker beschuldigd door een crisisresponsteam dat onderzoek deed naar berichten over het kopen van stemmen in Ban Nong Hai in Tambon Ramrat, in het district Tha Uthen. Lokale functionarissen vonden 195.000 baht in contanten in biljetten van 500 en 1.000 baht in zijn zak en dienden een klacht tegen hem in. De man ontkende echter dat hij stemmen probeerde te kopen en zei dat hij voorraden voor zijn kruidenierswinkel kocht.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!