Thais burgers in Cambodja opgepakt wegens betrokkenheid in romantiek- en investeringszwendelbende 

CAMBODJA:- Eenentwintig Thaise mensen die werkte voor romantiek- en investeringszwendelbendes in Cambodja zijn gearresteerd en zouden volgende week naar Thailand worden teruggestuurd. Dit maakte generaal-majoor Damrongsak Kittiprapas, directeur van de Police Cyber ​​Taskforce bekend.

Hij zei dat de Thaise en Cambodjaanse politie eerder deze week samen twee locaties in de provincie Preah Sihanouk zijn binnengevallen en 21 Thaise mensen, mannen en vrouwen, gearresteerd die voor fraudebendes werkten.

Alle verdachten zijn vernoemd op arrestatiebevelen die zijn uitgevaardigd door de correctionele rechtbank voor openbare fraude, illegale samenkomst en het witwassen van geld, zei generaal Damrongsak.

Ze worden in hechtenis gehouden door de Cambodjaanse politie voor juridische stappen.  Na juridische procedures zouden ze naar Thailand worden gedeporteerd om te worden aangeklaagd.  Ze zouden volgende week worden teruggestuurd via het district Khlong Luek in Sa Kaeo.

Het hoofd van de cyber taskforce zei dat de bendes valse online profielen maakten met afbeeldingen van knappe mensen in hun profiel, en hun beoogde slachtoffers benaderden via de populaire dating-app Tinder en de LINE-app.

Nadat ze hun vertrouwen hadden gewonnen en zelfs hun liefdesgevoelens hadden opgewekt, zouden de oplichters hun slachtoffers misleiden om te investeren in frauduleuze forex-handelsapps of digitale valutaschema’s.  Veel mensen hadden geld naar hen overgemaakt, zei generaal Damrongsak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Cambodja
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!