Steeds meer mensen nemen in Thailand de Roth Fai

NAKHON RATCHASIMA :- Door de hoge brandstofprijzen kiezen steeds meer mensen voor de trein als vervoermiddel.  Omdat de door Covid19 veroorzaakte gezondheidsproblemen afnemen, pendelen mensen vaker, maar hogere brandstofprijzen hebben de kosten van het dagelijkse woon-werkverkeer met hun eigen voertuig drastisch verhoogd.

Ook vinden veel reizigers het moeilijker om een ​​openbare bus te krijgen, aangezien particuliere exploitanten de frequentie van hun diensten hebben verminderd vanwege de hoge brandstofkosten.

Het treinstation van Nakhon Ratchasima heeft een toename van meer dan 30 procent gezien in het aantal passagiers, volgens de stationschef, Khun Ampon Rattaniya.

Hij zegt nu een duidelijke toename te zien van het aantal scholieren dat met de trein reist.

Alle treinreizen die tijdens de Covid19 pandemie waren opgeschort, zijn hervat, dus er zijn nu voldoende diensten voor de grote vraag tijdens de spits in de ochtend en de avond, aldus de stationsmeester.

 Hij riep forenzen op om gebruik te maken van treindiensten, die handiger en goedkoper zijn dan welke andere manier van vervoer in Thailand óók.

KhunNatchanan Kongkerd, een inwoonster van het Khong-district van de noordoostelijke provincie, zei dat ze voor treinen heeft gekozen omdat de benzineprijzen blijven stijgen.

Voorheen reed ze van haar huis naar de stad en gaf ze minder dan 500 baht uit aan brandstof voor de heen- en terugreis, maar nu kost het meer dan 700 baht.

“Bovendien rijden er nu minder openbare bussen.  Je moet veel langer wachtende.  Dus ben ik in plaats daarvan overgestapt op treinen, omdat het tarief goedkoop is en het wachten niet lang is’, zei de 33-jarige.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!