Thailand is nog steeds vrij van apenpokken, tien verdachte gevallen waren negatief

BANGKOK:-Alle tien recente vermoedelijke gevallen van apenpokken zijn negatief getest, het virus is tot nu toe niet gedetecteerd in Thailand, zo maakte de landelijke gezondheidsdienst bekend.

 De Directeur-generaal, van deze dienst, Dr. Opas Karnkawinpong zei dat het ministerie van Volksgezondheid meldingen had ontvangen van buitenlandse controleposten voor ziektebestrijding en particuliere en openbare ziekenhuizen in het hele land dat er in totaal tien gevallen van apenpokken waren en dat alle patiënten buitenlanders waren.

Uit latere laboratoriumtesten bleek echter dat ze geen apenpokken hadden, zo maakte Opas duidelijk.

Hij zei dat zes van de personen daadwerkelijk besmet waren met het herpes simplex-virus (HSV) type 1 en dat ze muay Thai-training hadden gevolgd in sportscholen in Phuket en Krabi.

Uit laboratoriumtesten bleek dat de vier andere gevallen gewoon huidinfecties waren, voegde Opas eraan toe.

Dr. Opas vertelde dat de  lokale volksgezondheidsbureaus waren geïnstrueerd om de Muay Thai-sportscholen te adviseren waar de patiënten zijn opgeleid om alle uitrusting schoon te maken en regelmatig ontsmettingsmiddelen te gebruiken.

Sportscholen is ook gevraagd alert te zijn en te controleren of hun klanten uitslag of blaren hebben, in welk geval ze de klanten moeten opdragen een arts te raadplegen en de patiënten moeten de autoriteiten op de hoogte stellen van hun tijdlijn, zei Opas.

Dr. Chakkarat Pittayawong-anont, directeur van de DCD-afdeling Epidemiologie, zei dat het laatste verdachte geval dinsdag werd gemeld door een privéziekenhuis in Samut Prakan.

De patiënt zou een Australische bokser zijn, die op 7 juni in Thailand aangekomen was.. Hij kreeg een training in een Pathum Thani-sportschool voordat hij koorts, hoest en keelpijn kreeg.  Later kreeg hij uitslag en duidelijke en besmettelijke blaren op zijn gezicht, nek en armen.

 Chakkarat zei dat uit een volgende laboratoriumtest bleek dat hij geen apenpokken had, maar de artsen zouden nog steeds de oorzaak van de symptomen speuren.

De Wereldgezondheidsorganisatie meldde dat van 7 mei tot 22 juni van 3157 mensen in 45 landen apenpokken is bevestigd. Het eerste geval in Zuidoost-Azië werd ontdekt in Singapore.  De patiënt is een Britse steward, 42, die van 15 tot 17 juni Singapore bezocht en op 19 juni weer naar het eilandland terugkeerde. 

In Nederland is nu bij 167 mensen apenpokkenbesmetting vastgesteld en in België zouden dat er 77 zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!