Thailand’s nieuwe regelgeving weerhoudt de toeristen om naar Thailand te komen, zo beweert de toeristenindustrie

PHUKET:- De nieuwe regelgeving van de Thaise regering voor buitenlandse aankomsten heeft ernstige gevolgen voor de toeristenindustrie, zo verklaarde de voorzitter van de toeristen vereniging Phuket.

Khun Phukmit Raktaengam vertelde vandaag dat de laatste 7-punts Notice to Airmen, afgekort het Notam genoemd, aangekondigd door de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT ertoe heeft geleid dat veel toeristen hun reizen annuleren.

De CAAT-regelgeving vereist dat luchtvaartmaatschappijen controleren of alle passagiers ten minste twee Covid-19-vaccins hebben gehad voordat ze aan boord van vluchten naar Thailand mogen.

De Notam wordt maandag om 8.00 uur van kracht en loopt tot 31 januari middernacht.

 “Deze regels zijn van invloed op touroperators, aangezien niet-gevaccineerde toeristen hun reizen naar Thailand hebben geannuleerd”, zei hij, eraan toevoegend dat buitenlandse reisbureaus ook onzeker waren over de stappen van de regering.

Hij voegde eraan toe dat de vereniging suggesties van buitenlandse touroperators ter overweging heeft voorgelegd aan de regering.

Volgens de vereniging hebben reisbureaus in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Rusland allemaal gezegd dat de regering de regels te snel heeft uitgevaardigd.

Sommige exploitanten klaagden dat veel toeristen hun reizen naar Thailand hadden geannuleerd, wat een negatieve invloed had op hun bedrijf en de toeristenindustrie in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

3 gedachten aan “Thailand’s nieuwe regelgeving weerhoudt de toeristen om naar Thailand te komen, zo beweert de toeristenindustrie”

    1. Ze moeten zo verder doen , het toerisme is nu al naar de kl*ten , gelukkig zijn wij gevaccineerd, maar triestig voor andere mensen.

    2. Jammer….. je bent iets te snel in aktie gekomen. Had het aan mij gelegen zaten wij in dezelfde porsitie. Gelukkig was mijn vriendin zo nuchter om te zeggen ” Wacht effe tot morgen” . En inderdaad nu blijkt dat toch weer iedereen naar binnen mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!