Thailand’s K9-honden dragen veiligheidslaarsjes om te zoeken naar slachtoffers van de aardbeving in Turkije

TURKIJE:- Terwijl reddingswerkers wonderbaarlijke overlevenden blijven vinden onder het puin een week na de ergste aardbeving in het land in de moderne geschiedenis, helpen K9-honden uit Thailand bij het zoeken naar slachtoffers.

Thailand’s Environmental and Social Foundation plaatste gisteren foto’s van de politiehonden hard aan het werk op Facebook met het onderschrift…

 “Het is tijd om je veiligheidsschoenen #Sahara aan te trekken

 “Omdat er veel glas en andere scherp puin ligt, , besloot de commandant van K9 Sahara dat Sahara veiligheidsschoenen moest dragen om naar slachtoffers te zoeken.

“Er worden geen schoenen aan de achterpoten gedragen, zodat de K9 de achterpoten volledig kan ondersteunen tijdens het springen.”

Sierra en Sahara begonnen zondag aan hun missie in de stad Antakya, acht uur lang continu zoekend. De honden vonden geen overlevenden, maar vonden eergisteren wel één lichaam.

 Terwijl sprankjes hoop voor overlevenden beginnen te vervagen, werden gisteren verschillende “wonderoverlevenden” gevonden …  Zo werd een 13-jarige jonge. werd uit het puin gehaald in de provincie Hatay na 182 uur vast te hebben gezeten. Een jong meisje genaamd Miray werd levend gevonden in de zuidoostelijke stad Adiyaman en een 10-jarig meisje werd gered in Kahramanmaras.

De Koninklijke Thaise Ambassade in Ankara is in de nasleep nog steeds op zoek naar een vermiste Thaise vrouw, Khun Wilairat Channual.

De ambassade werkt ook samen met lokale instanties om het lichaam te repatriëren van een andere Thaise vrouw, Chamaiporn Homsantia, die omkwam toen het hotel waar ze werkte als masseuse in Iskendrun, Turkije, instortte.

Het dodental in Turkije en Syrië zou de 37.000 hebben overschreden.

Olleke Bolleke in Europa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!