Wilde gaur ramt vrouw in het noordoosten van Thailand zwaargewond het ziekenhuis in!

KORAT:- Een vrouw die op zoek ging naar eieren van rode mieren is gisteren ernstig gewond geraakt nadat ze gisteren werd door een wilde gaur in een landelijk gebied van de provincie Nakhon Ratchasima werd aangevallen.

Om 14.40 uur kreeg het dorpshoofd van Ban Phong Ta Long in het district Pak Chong, Chamras Phusuman, te horen dat iemand ernstig was aangevallen door een wilde gaur in één mangoboomgaard tegenover Suan Udomphon Rural Road.

Meer dan 10 dorpelingen haastten zich naar de boomgaard en vonden de 45-jarige khun Mam Pimpakul op de grond liggend in een plas bloed, met ernstige verwondingen aan haar borst, buik en gezicht

Het kostte de dorpelingen enige tijd om haar uit het bos naar de dichtstbijzijnde weg te vervoeren en haar naar het Mukutkiriwan-ziekenhuis te brengen.  Vanwege de ernst van haar verwondingen werd Mam overgebracht naar het Pak Chong Nana-ziekenhuis, waar ze nog steeds in kritieke toestand verkeert.

Khun Mams vriend onthulde dat hij en mam op zoek waren naar rode mierennesten omdat de eieren momenteel voor 200 – 300 baht per kilogram worden verkocht.  Rode miereneieren staan in Thailand als een delicatesse.

Toen het paar het bos inliepen, schrokken ze een wilde gaur – ook wel bekend als een Indiase bizon – die in het bos lag te slapen.  Het beest stormde op hen af ​​en ramde op mam in. terwijl haar vriend in een boom klom om te ontsnappen.

Het gebied ligt vlakbij de grens van Khao Yai National Park, de thuisbasis van veel gevaarlijke wilde dieren zoals gaur, tijgers en olifanten.

Toen Kanatchon Sricharoen, districtschef van Pak Chong, het nieuws hoorde, reisde hij met ambtenaren van het nationale park naar Mam in het ziekenhuis om een ​​overlevingstas en geld te bezorgen.

De lokale bewoners vertelde dat ze zich niet in dat deel van het bos durfde te wagen, omdat ze weten dat daar een wilde gaur rondslentert.

In december raakte een bestuurder in dezelfde provincie met zijn auto een wilde gaur.  De man liep lichte verwondingen op.  De gaur zou gewond zijn geraakt, maar rende het bos in.

De voorkant van de auto werd volledig gesloopt, wat de kracht van dit wilde beest aantoont.

Wilde gaurs zijn de grootste soorten runderen, met mannetjes die tot anderhalve ton kunnen wegen en tot 1,9 meter lang kunnen worden.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!