Thailand zou zijn eigen “worst-case-scenario” met 28.000 nieuwe Covid-19-gevallen per dag kunnen hebben

~WE MOETEN BIJ ONZE POSITIEVEN BLIJVEN~
(We moeten blijven opletten)

BANGKOK:- Er zouden deze maand dan 28.000 mensen per dag besmet kunnen raken met Covid-19 als er geen strikte ziektebestrijdingsmaatregelen worden genomen tijdens de huidige golf, zo waarschuwde Sopon Lamsirithaworn, de adjunct-directeur-generaal van de afdeling Disease Control (DDC).  

De regering bevestigde gisteren 965 nieuwe Covid-19-gevallen – op negen na allemaal lokaal overgedragen – waarmee het totaal op 34.575 komt sinds het begin van de pandemie.  Er zijn geen nieuwe sterfgevallen gemeld, dus het dodental blijft op 97.  Het was de derde dag op rij met bijna 1.000 nieuwe gevallen in Thailand.  Het aantal van dinsdag was iets lager dan de voorgaande twee dagen.  

Chiang Mai leidde het aantal nieuwe besmettingen landelijk met 251 gevallen, gevolgd door Bangkok (194), Chonburi (97) en Prachuap Khiri Khan (73).  

Het ministerie van Volksgezondheid van Chonburi heeft dinsdagochtend 101 nieuwe besmettingen bevestigd.  38 zijn in het Banglamung-district met Pattaya, 26 in de stad Chonburi, 14 in Sri Racha, 6 in Phanat Nikhom, 2 in Sattahip, 1 elk in Ban Bueng, Pan Thong, Bor Thong en Nong Yai en 11 in andere provincies.  

De afdeling Epidemiologie heeft in samenwerking met het International Health Policy Programme een wiskundig model ontwikkeld om het aantal mensen te voorspellen dat per dag besmet zou kunnen raken als de veiligheidsmaatregelen niet werden gevolgd.  

In een worstcasescenario waarin geen verdere ziektebestrijdingsmaatregelen worden genomen, zouden maar zo 28.678 mensen per dag besmet kunnen raken.  Het gemiddelde aantal dagelijkse gevallen zou volgens Dr.  Sopon zou in dit scenario 9.140 zijn, het laagste cijfer op 1.308 als mensen zich niet aan de veiligheidsmaatregelen hielden. 

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!