Het Thaise EA gaat in de provincie Chachoengsao batterijen en elektrische voertuigen produceren

~ZELFKENNIS IS HET BEGIN VAN DE WIJSHEID~
(Men moet eerst zichzelf kennen om verdere kennis te kunnen verwerven)

CHACHOENGSAO:- Het bedrijf Energy Absolute (EA) zal naar verwachting in juni in de fabriek in Chachoengsao met de productie van batterijen voor elektrische voertuigen (EV) gaan beginnen.

Deze stap duidt op aanzienlijke vooruitgang in de toeleveringsketen van elektrische voertuigen in Thailand, aangezien batterijen een belangrijk onderdeel zijn van elektrische voertuigen, zo vertelde de adjunct-directeur van het bedrijf EV Amorn Sapthaweekul.  

Hij verwacht dat de EV-industrie in Thailand zich dit jaar zal ontwikkelen nadat het National Committee for New Generation Cars op 25 maart het plan van de particuliere sector heeft goedgekeurd om het aandeel van EV’s in de totale autoproductie tegen 2030 met 30 tot 50 procent te verhogen.  

EA bouwt ook een EV-assemblagefabriek in Chachoengsao voor een bedrag van 1,8 miljard baht.  Het is de bedoeling dat het halverwege dit jaar in gebruik wordt genomen.  De productie in de fabriek van 6 miljard baht begint met een testrun van de machines.  Amorn zei dat de eerste bestelling van 5.000 EV’s voor taxibedrijven van deze assemblagefabriek is uitgesteld vanwege de pandemie, maar naar verwachting zullen tegen het einde van dit jaar nog steeds 600 elektrische bussen worden geleverd aan particuliere busbedrijven in Bangkok.  

De productie van elektrische auto’s en batterijen zal in het eerste jaar 20 procent van de totale omzet van het bedrijf uitmaken, terwijl de productie van hernieuwbare energie 50 procent voor haar rekening neemt.  De rest komt van de biodiesel- en oleochemische bedrijven. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: autospinn.com
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: autospinn.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!