Thailand zoekt gepensioneerden ingezetene om als educatieve vrijwilliger werk te verrichten

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Onderwijs wil meer dan 30.000 gepensioneerden rekruteren om vrijwilligerswerk te doen voor een nieuw programma gericht op het helpen van anderen, waaronder ouderen, die hulp nodig hebben bij onderwijs en professionele ontwikkeling.

Premier Prayut Chan-o-cha markeerde het begin van het registratieproces voor vrijwilligers door zich aan te melden als onderwijsvrijwilliger toen minister van Onderwijs Treenuch Thienthong een team van het programma naar het gouvernementsgebouw leidde om dir programma te promoten.

Het educatieve vrijwilligersprogramma is in het leven geroepen om mensen te helpen omgaan met de gevolgen van de verouderende samenleving in Thailand, die een groot probleem voor het land zou kunnen worden, zei mevrouw Treenuch.

Gepensioneerden die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich tussen nu en 26 februari online registreren op https://​vol​un​teers​.moe​.go​.th of https://​www​.moe​ .go​.th login .

Het programma, met als thema “Create Jobs, Generate Income and Create Value”, zal de komende drie tot zes maanden worden uitgevoerd, zei de minister.

Onder de gepensioneerden van wie wordt verwacht dat ze zich aanmelden voor dit vrijwilligersprogramma, zijn gepensioneerde leraren die nog steeds willen bijdragen aan de verbetering van de samenleving als opvoeders, zo zei Khun Treenuch.

Nadat de vrijwilligers zich hebben aangemeld in het onderwijs, worden de aanvragers in twee grote groepen verdeeld.

De ene groep zal het formele onderwijssysteem ondersteunen, terwijl de andere groep hun kennis en ervaring zal delen om mensen van alle leeftijden te helpen nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, banen te creëren en inkomen te genereren, aldus de minister.

In de volgende fase van het programma wil het ministerie samenwerken met verschillende particuliere bedrijven om ouderen op te leiden en te ondersteunen om hen te helpen een geschikte baan te vinden, voegde khun Treenuch eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!