Thaise politie neemt voor 14 miljoen baht aan valse tandpasta in beslag, één Chinese verdachte gearresteerd

THAILAND:- Het Centraal onderzoeksbureau, het CIB en de Thaise keuringsdienst van waren, de FDA, zijn vorige week drie opslagcentra in Bangkok en Samut Prakan binnengevallen en hebben voor 14 miljoen baht aan valse tandpasta, cosmetica en merktassen in beslag genomen.

De operatie kwam nadat een beroemd Thais tandpastaproductiebedrijf een klacht had ingediend bij de FDA dat hun producten werden nagemaakt en op grote schaal op markten en via internet werden verkocht.

Generaal Anan Nanasombat, commandant van de Afdeling Consumentenbescherming, het VCPD, maakte dit begin deze week op een persconferentie bekend.

De FDA en CIB kwamen toen als eerste binnen bij twee huizen in het subdistrict Nong Bon en een andere op Soi On Nut 70/1. Volgens generaal-majoor Anan bevinden beide panden zich in de wijk Prawet in Bangkok.

De derde inval vond plaats op 7 februari in een magazijn in het Bang Phli Yai-subdistrict van het Bang Phli-district, in de provincie Samut Prakan. Een Chinese staatsburger die alleen geïdentificeerd was als Mr. Zhong, werd in het magazijn aangetroffen. De man beweerde dat hij alleen orders van Chinese investeerders opvolgde om goederen in te pakken en te verzenden en geen idee had dat de producten nep waren.

Zhong werd gearresteerd en beschuldigd van het in bezit hebben van namaakcosmetica en andere producten met de bedoeling deze te verkopen, hetgeen in strijd is met de Cosmeticawet en de Handelsmerkenwet.

In totaal werden 67,430 items ter waarde van meer dan 14 miljoen baht in beslag genomen op de drie locaties, onthulde generaal-majoor Anan.

Ondertussen drong khun Veerachai Nalawachai, de plv.  secretaris-generaal van de FDA, er bij burgers op aan alleen producten te kopen die zijn geregistreerd bij het Ministerie van Handel en die geen verdacht lage prijs hebben.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Thaise Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!