Thailand ziet géén verhoging van het minimumloon 

BANGKOK: Het Thaise ministerie van Arbeid heeft geruchten op sociale media van de hand gewezen dat het minimumloon wordt verhoogd van de huidige 300 baht naar 492 baht.

De minister van Arbeid, khun Suchart Chomklin vertelde tegen de pers dat het minimum loon zal worden vastgesteld door een tripartiete commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de regering, werkgevers en werknemers.

Het huidige minimumloon is van kracht sinds 1 januari 2020 en wordt momenteel beheerst door de Commissie beoordeeld.

De minister zei dat de beoordeling van het minimumloon voor Bangkok en andere provincies in juli zal zijn afgerond.  De commissie zal er dan aan werken om haar beoordeling van alle relevante gegevens tegen september af te ronden.

De minister verklaarde dat het Thaise minimumloon hoger is dan in de meeste ASEAN-lidstaten, met uitzondering van Singapore, en dat hij zelfs veel hoger is dan in Vietnam, Maleisië en Myanmar.

Hij zei ook dat het verhogen van het minimumloon rekening zou moeten houden met factoren zoals inflatie en de kosten van levensonderhoud in elke provincie en voegde eraan toe dat de regering werknemers heeft ondersteund door middel van verschillende programma’s.

Minister Suchart merkte ook op dat het minimumloon een groter probleem is voor migrerende werknemers, aangezien Thais over het algemeen tewerkgesteld zijn in banen die hen veel meer verdienen dan het wettelijke minimumloon.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!