Khun Paetongtarn getipt als kandidaat voor functie van premier in Thailand 

BANGKOK:- Alle ogen zijn gericht op de vraag of Khun Paetongtarn Shinawatra, de jongste dochter van de voortvluchtige ex-premier Thaksin Shinawatra, bij de volgende algemene verkiezingen als kandidaat-premier zal worden benoemd nadat ze de leiding kreeg over een campagne gericht op het bevorderen van de populariteit van de Pheu Thai partij.

Tijdens een partijbijeenkomst in Udon Thani afgelopen zondag, werd de 35-jarige Khun Paetongtarn, genoemd als het hoofd van de “Pheu Thai Family”-campagne en beloofde ze de partij te helpen een overweldigende overwinning bij de verkiezingen te behalen en een regering te willen vormen.

Op 28 oktober vorig jaar werd ze tijdens de algemene vergadering in Khon Kaen benoemd tot hoofdadviseur van de Pheu Thai-partij op het gebied van participatie en innovatie.

 De introductie van Khun Paetongtarn past in het beleid van Pheu Thai om iemand van de jongere generatie binnen te halen als een drijvende kracht om samen te werken met de ervaren politici van de partij, aldus waarnemers.

Khun Phichai Ratnatilaka Na Bhuket, een politicoloog bij het National Institute of Development Administration, vertelde de de redactie van de Bangkok Post dat de laatste campagne van Pheu Thai onder leiding van Khun  Paetongtarn een nieuwe stap is om zich politiek te laten gelden en dat het zeer waarschijnlijk is dat ze zal worden genoemd als kandidaat voor premier bij de volgende verkiezingen.

De slogan van de partij “Pheu Thai-familie” is bedoeld voor een campagne die erop gericht is de verkiezingen met een aardverschuiving te winnen om zo een eenpartijregering te vormen, aldus Phichai.  De campagne is er ook op gericht om voormalige partijleden die zich hebben afgescheiden of zijn overgelopen naar andere partijen in de schoot van de partij te brengen, hoewel de campagne ook kan worden opgevat als een poging om de macht van de Shinawatra-familie te consolideren, zei Phichai.

Khun Wanwichit Boonprong, docent politieke wetenschappen aan de Rangsit University, deelde de mening dat mevrouw Paetongtarn getipt is om bij de volgende verkiezingen als kandidaat-premier te worden benoemd.  De laatste campagne is een poging om het vertrouwen in de partij te herstellen, vooral onder degenen die de partij willen verlaten.  De introductie van Khun Paetongtarn is ook bedoeld om de jongere generatie voor zich te winnen, zei Wanwichit.

“Dit kan de laatste strijd van Pheu Thai zijn. Als Khun Paetongtarn wordt genoemd als kandidaat voor het premierschap, betekent dit dat de partij mogelijk geen anderen kan vinden die geschikt zijn voor de kandidatuur”, zei hij.

Het zal echter moeilijk zijn voor Pheu Thai om een ​​aardverschuiving te winnen bij de volgende verkiezingen, deels omdat het grote draagvlak van de partij in het noordoosten zal worden ondermijnd door andere partijen, met name Bhumjaithai, die Pheu Thai in de komende  verkiezingen in de regio, zei de heer Wanwichit.

Bovendien zijn veel kiezers in Bangkok van mening dat Pheu Thai een aanwinst is die toebehoort aan de Shinawatra-familie, wat het voor de partij moeilijk maakt om erkenning te krijgen van de inwoners van Bangkok, aldus Wanwichit.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!