Thailand zet voor de algemene verkiezingen 90.000 politieagenten in om de veiligheid te handhaven

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise politie, het RTP,  zal op 20 april meer dan 90.000 agenten inzetten om de verkiezingsveiligheid te waarborgen en een verkiezingsbeveiligingscentrum te openen.  

De woordvoerder van het RTP, luitenant-generaal Archayon Kraithong gaf gisteren een update over de algemene veiligheidssituatie voorafgaand aan de parlementsverkiezingen van 14 mei.  

Khun Archayon zei dat de nationale politiechef plaatsvervangend nationale politiechef luitenant-generaal Roy Ingkapairoj heeft aangesteld om het nieuwe administratieve centrum te leiden, dat tot 17 mei zal lopen.

Het centrum zal de politieagenten opleiden die het publiek zullen beschermen en de misdaad zullen bestrijden tijdens verkiezingen.  Het zal ook coördineren met andere autoriteiten.  Naar verwachting zullen meer dan 90.000 agenten worden ingezet om de veiligheid in elk kiesdistrict te waarborgen.  Op de vraag hoe de politie zou reageren op menigten demonstranten die borden vasthielden, zei politieluitenant-generaal Archayon dat het een normaal verschijnsel was, maar dat mensen zich nog steeds aan de wet moesten houden.

De politie drong er ook bij het publiek op aan om tijdens de verkiezingen niet aan te zetten tot geweld of de wet te overtreden.  Op de vraag of de politie haar mening over politiek mag uiten, zei hij dat ze neutraal moet blijven als ze in een officiële hoedanigheid optreedt en zich moet concentreren op de bescherming van het publiek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!