Onderzoek naar diefstal van wapens in politiebureau in Thailand beëindigd 

NONTHABURI:- Het onderzoek naar de diefstal van 160 wapens uit een politiebureau in Nonthaburi is gisteren afgesloten.  Er zijn 23 verdachten  gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld van het aannemen van gestolen goederen, terwijl acht hoge functionarissen een boete moeten krijgen wegens plichtsverzuim.  Het onderzoek volgde op de arrestatie van Chaowalit Phumkhachorn, een voormalige politieagent van het district Pak Kret, die vorig jaar in oktober de wapens uit het districtsbureau stal.

‘

Hij werd veroordeeld tot 270 jaar gevangenisstraf wegens diefstal, illegaal bezit van vuurwapens en verschillende andere vuurwapengerelateerde misdrijven, hoewel de Thaise wet slechts 50 jaar uitzit.  De plv.  Hoofdcommissaris van politie, luitenant generaal Surachate Hakparn zei dat de arrestatie van Chaowalit leidde tot de arrestatie van 23 andere mensen die de wapens hadden verpand, verkocht of gekocht.  De meesten waren beveiligingspersoneel van gokholen en de spelers zelf.

Acht politieagenten zullen worden beboet wegens plichtsverzuim, voegde hij eraan toe, bestaande uit voormalige politiechefs die tussen 2014 en 2022 dienden en dienende inspecteurs.  Er was een commissie ingesteld voor de disciplinaire onderzoeken, zei hij.  Wat betreft de gestolen vuurwapens, de politie kon er 64 terugvinden, maar 96 blijven onvindbaar.  De politie denkt dat ze zijn verkocht aan buurlanden.

Khun Surachate zei dat er 63 wapens in staatsinventaris zijn en dat er één is teruggegeven aan een lokaal station.  Hij zei dat het 2.200 pagina’s tellende rapport zou worden voorgelegd aan het kantoor van de procureur-generaal, dat juridische stappen zou ondernemen tegen de 23 verdachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!