Koreaanse “overstayer” in Pattaya verzint een ontvoering om geld te krijgen voor Thaise vriendin

PATTAYA:- Sommige mensen nemen hun toevlucht tot zeer wanhopige maatregelen om aan geld te komen.  Een Koreaanse overstayer in Pattaya veinsde zijn eigen ontvoering om geld te krijgen voor de onkosten van zijn Thaise vriendin.  Helaas voor hem verliep het niet geheel volgens plan.  

De jonge man, de 24-jarige Kim Hyeongil, loog tegen zijn ouders dat hij was ontvoerd voordat hij aan boord ging van een vlucht van Suvarnabhumi International Airport naar Zuid-Korea.  Plots verloten zijn ouders het contact met hem.

De ouders van Kim, bezorgd om de veiligheid van hun zoon, deden gisteren een beroep op de Zuid-Koreaanse ambassade in Thailand, wat leidde tot een reddingsoperatie in Pattaya.  Maar de politie van Pattaya ging het gehuurde huis van Kim binnen en trof hem daar gewoon aan.  

Kim probeerde te vluchten, maar agenten volgden hem en arresteerden hem.  Vervolgens brachten ze hem voor ondervraging naar het immigratiebureau van Chonburi. Kim gaf toe dat hij niet was gemarteld of gemarteld.  Hij beweerde dat hij zijn ontvoering moest vervalsen omdat zijn ouders hem geen geld meer gaven. Kim vertelde op zijn beurt dat hij gewoon wilde dat zijn ouders hem geld overmaakten zodat hij voor zijn Thaise vriendin kon zorgen die bij hem woont.

De politie van Pattaya vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter  dat immigratieambtenaren juridische stappen ondernemen tegen Kim, niet omdat hij zijn verhaal heeft vervalst, maar omdat hij zijn visum voor 497 dagen heeft overschreden, wat in strijd is met de Thaise wet.  

Volgens de Thaise wet riskeert Kim een ​​boete, deportatie en een verbod om Thailand opnieuw binnen te komen.  Tot zover zijn grootse plan.  Onlangs zijn er enkele criminele incidenten geweest waarbij Zuid-Koreanen betrokken waren in Pattaya.

Zo arresteerden de agenten van het politiebureau Pattaya aan de Beach Road een Brit en een Koreaan na het stelen van 175.000 baht uit een cannabiswinkel in Pattaya.  De twee dieven werden geïdentificeerd als de 47-jarige Engelsman Markus Powell en de 52-jarige Koreaan Myoung Kyu Lee.  De arrestatie volgt op een klacht van de eigenaar van de cannabiswinkel aan Pattaya Sai Sam Road, THC Trade Herbs & Cannabis.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!