Thailand zet in januari 2022 de deur zonder de gewraakte quarantaine voor het buitenlands toerisme open

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Toerisme en Sport belooft het hele land tegen januari volgend jaar zonder quarantaine te openen, maar tegelijkertijd zou een dergelijke stap grotendeels afhangen van de landelijke groepsimmuniteit.

Khun Phiphat Ratchakitprakarn, de minister van Toerisme en Sport, zei dat Bangkok volgens de planning in oktober zou worden heropend als onderdeel van de tweede fase voor het land, maar deze fase is uitgesteld tot november omdat de meerderheid van de inwoners hun tweede vaccindosis pas aan het einde van oktober zal krijgen.

“Het plan voor Bangkok is wat uitdagender omdat het gebied heeft uitgebreid met omgevingen die uitgebreidere standaard operatieprocedures [SOP’s] vereisen,” zei hij.

Ondertussen zullen de provincies Chiang Mai, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) en Chonburi (Pattaya) doorgaan zoals gepland op 1 oktober, evenals Phetchaburi, dat nog niet met zijn SOP’s is begonnen en zouden dat deze maand moeten versnellen, zo zei Khun Phiphat.

Tijdens een recentelijke ontmoeting tussen het ministerie en de Tourism Authority of Thailand (TAT), zei hij dat ze ermee instemden enkele provincies toe te voegen aan de derde fase van heropening in het kader van het 7+7-uitbreidingsprogramma.

Als gevolg hiervan zijn er vanaf 15 oktober 25 provincies die toeristen via het sandbox-programma kunnen betreden als tweede bestemmingen na zeven dagen in een van deze bestemmingen te hebben doorgebracht: Phuket, Samui, Chiang Mai, Chonburi, Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi en Bangkok.

 “We moeten die lijst aan het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie voorleggen om op tijd een juiste hoeveelheid vaccins aan hen toe te wijzen”, aldus Phiphat.

Als de vaccinatie in bepaalde gebieden echter niet het vereiste niveau bereikt, kunnen bepaalde districten in een vroeg stadium worden geïsoleerd of zouden deze gebieden afgesloten worden, zei hij.

 “Alleen veilige gebieden kunnen op 1 november heropenen voor Thaise toeristen, terwijl internationale toeristen naar verwachting vanaf januari zonder quarantaine zullen binnenkomen, geleid door reisbubbels met buurlanden vanaf 15 januari”, aldus de minister.

De belangrijkste voorwaarde is dat Thailand binnen dit jaar groepsimmuniteit moet bereiken, zoals bepaald door de regering.

“Terwijl Thailand nog steeds dagelijks meer dan 10.000 zaken registreert en voor sommige doelmarkten naar de rode lijst is gedegradeerd, zal het aantal toeristen dit jaar mogelijk niet meer dan 300.000 bedragen”, zei hij.  

“Als Thailand deze maand echter weer op de veilige lijst kan staan, zijn er veelbelovende tekenen dat we in het laatste kwartaal kunnen hopen op 1,2 miljoen reizigers.”

De gouverneur van het TAT, KHUN Yuthasak Supasorn zei dat gebieden die gepland zijn om in oktober te heropenen, SOP’s voorbereiden voor toegang onder een quarantainevrije benadering, zoals te zien is bij het “Sandbox model” van Phuket.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Thailand zet in januari 2022 de deur zonder de gewraakte quarantaine voor het buitenlands toerisme open”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!