Kolonel Thitisan Utthanaphon alias Joe Ferrari had een aardig appeltje voor de dorst…600 miljoen baht, zo blijkt!

NAKHON SAWAN:- Hoeveel 600 miljoen baht in euro is, weet uw domme nieuwsbeer niet, maar waarschijnlijk zou Joe Ferrari niet zijn oude dag in een bejaardenhuis hoeven slijten.

De Thaise recherche heeft namelijk ontdekt dat het voormalige hoofd van de politie van Muang Nakhon Sawan, kolonel Thitisan Utthanaphon, de wrede hoofdcommissaris inzake de verstikkingsmoord, een bezit had met een geschatte waarde van  minimaal 600 miljoen baht.

De voormalige hoofdcommissaris Thitisan, ook bekend als Joe Ferrari, bleek aanzienlijke activa in geld en eigendom te hebben, als gevolg van arrestatiebeloningen en belastingontduiking met betrekking tot de invoer en verkoop van luxe voertuigen, waarvan vele eerder in beslag waren genomen door de douane.

De agenten onderzoeken ook ander vermeend wangedrag, waaronder het aannemen van steekpenningen van vier andere drugsverdachten.  De Crime Suppression Division zal vandaag haar bevindingen aan de National Anti-Corruption Commission bezorgen.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Suchart Theerasawat, vertelde gisteren aan de media dat de politie het geldspoor zal blijven onderzoeken dat is achtergelaten door kolonel Thitisan, nadat werd vastgesteld dat de verdachte 410 geïmporteerde auto’s in beslag had genomen voor belastingontduiking en vervolgens toezicht ging houden op en profiteren van  hun veiling door de douane.  Bij zijn huis werden nog vijf luxe voertuigen gevonden die eerder door de politie in beslag waren genomen.

Het onderzoeksteam gaat door met het onderzoeken van de bezittingen van de verdachte en de herkomst van de in beslag genomen luxe voertuigen.

De verdachte hoofdcommissaris zal waarschijnlijk nog steeds worden geconfronteerd met de oorspronkelijke reeks aanklachten, waaronder het veroorzaken van schade die leidt tot dood en moord.

Het onderzoek is naar verwachting voor ongeveer 80% voltooid en de dossiers zullen tegen 24 september aan de National Anti-Corruption Commission worden bezorgd, zo verklaarde kolonel Anek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!