Thailand zet het leger in om 145 Covid-controleposten te bemannen om het uitgaande verkeer van Bangkok te bewaken

~ALS HET HEMD SCHEURT DAN HEEFT HET EEN GAT~
(Wees niet vooraf al nodeloos bezorgd)

BANGKOK:- Er zijn zo’n 145 controleposten, waarvan 88 in de hoofdstad, opgezet om het uitgaande verkeer van mensen te controleren. De opperbevelhebber waarschuwde dat er beslissende juridische stappen zullen worden ondernomen tegen degenen die de regels overtreden.

Deze maatregelen volgen op nieuwe, strenge maatregelen die zaterdag zijn uitgerold om een ​​snel stijgende Covid-19-infectie te beteugelen, waarbij nieuwe gevallen 9.326 troffen en het dodental de afgelopen 24 uur 91 bereikte.

De voorgenomen maatregelen zijn goedgekeurd door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, waaronder een avondklok van 21:00 tot 16:00 uur, gisteren in de Royal Gazette gepubliceerd werd.

Generaal Chalermpol Srisawat, opperbevelhebber van de Royal Thai Armed Forces (RTAF), gaf opdracht tot het opzetten van 88 controleposten in Bangkok om de gedeeltelijke afsluiting op te vangen, terwijl nog eens 22 controleposten werden opgericht in de omliggende provincies en 35 meer in de vier zuidelijke grensprovincies.

De generaal heeft de autoriteiten opgedragen om de maatregelen strikt te handhaven.

Iedereen die de beperkingen negeert, kan juridische stappen op basis van het nooddecreet en de Overdraagbare Ziektewet tegemoet zien, zo verkondigde de plv. woordvoerder van de RTAF, generaal Teerapong Pattamasingh Na Ayuthaya

Op de website van de Royal Gazette is de aankondiging van de avondklok van 21:00 tot 4:00 uur gepubliceerd die vanaf morgen, maandag 12 juli, voor ten minste de komende twee weken in Bangkok en 10 provincies van kracht is w.o. Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani  , Yala en Songkhla, de provincies die als donkerrode zones worden beschouwd.

Het reizen om medische redenen tijdens de avondklok van 21:00 tot 16:00 uur is toegestaan ​​voor zowel patiënten als hun verzorgers. Andere cruciale activiteiten zullen ook worden toegestaan, waaronder het vervoer van goederen, voedsel, medische benodigdheden, landbouwproducten, brandstof, brieven en pakketten.

Werknemers die tijdens de avondklok moeten reizen, moeten volgens de avondklok hun identiteitskaart en documenten tonen die erop betrekking hebben dat ze mogen reizen naar veiligheidsfunctionarissen bij de controleposten.

 De woordvoerder van het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Kongcheep, zei dat veiligheidstroepen, bestaande uit soldaten, politie en administratieve functionarissen, gisteren, al in de vroege uren bij veiligheidscontroles in de donkerrode zoneprovincies waren ingezet.

Om het publiek bewust te maken van de gedeeltelijke afsluiting, zullen de autoriteiten het publiek vertellen wat ze wel en niet kunnen doen tijdens de periode, zei hij.

Ondertussen zei Dr. Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van de CCSA, dat reizen naar de 10 meest kritieke provincies om bepaalde redenen, zoals vaccinatie, nog steeds is toegestaan, terwijl reizen van die donkerrode provincies naar andere delen van het land grotendeels zal afhangen van opgelegde maatregelen

De controlecommissie voor besmettelijke ziekten van Bangkok heeft gisteren besloten om belangrijke dienstverlenende bedrijven in de hoofdstad te bevelen om morgen om 20.00 uur te sluiten en na 04.00 uur weer open te gaan, gedurende de gedeeltelijke afsluiting.

Het bevel is van toepassing op eetgelegenheden, winkelcentra, buurtwinkels en de meeste soorten markten, aldus de bron.

Een samenkomst van meer dan vijf personen in het openbaar is ook verboden onder de gedeeltelijke lockdown-regels.

 Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Groot Bangkok
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!