Pattaya begint met plannen voor een 2e tunnel op de Sukhumvit Road

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:-  Bijna vier jaar na de opening van de Central Road-bypasstunnel, is de gemeente Pattaya begonnen met het plannen van de volgende Sukhumvit Road-onderdoorgang bij South Road.

 Zelfs voordat de bouw van de Central Road-tunnel tien jaar geleden begon, hadden stadsfunctionarissen de wens uitgesproken om ten minste drie onderdoorgangen te bouwen op de North road, Central road en South Road en zelfs eentje op de Thepprasit Road.

Afgelopen week zat burgemeester Sonthaya Kunplome de eerste openbare hoorzitting voor over de renovatie van het kruispunt Zuid-Sukhumvit, tijdens deze zitting stond de bouw van een tunnel bovenaan het lijstje.

Tijdens de bijeenkomst van het Siamese Hotel zei projectmanager Somchai Prayongphan dat het kruispunt van South Road wordt geplaagd door allerlei verkeersproblemen, van onjuist parkeren tot verkeerd geplaatste verkeersborden tot wegkenmerken.

Khun Prayongphan legde de eerste opties uit die werden voorgesteld door het adviesbureau Pattaya dat was ingehuurd om de haalbaarheidsstudie van het project te doen.

De eerste daarvan was een tunnel vergelijkbaar met de 1,9 kilometer lange Central Road-tunnel die vier rijstroken overspant, elk 3,5 meter breed.  Een verkeerseiland scheidt tegengesteld verkeer en is van binnen versierd en heeft verder de kenmerkende decoratie van dolfijnen.

De tweede optie was een opnieuw ontworpen kruispunt van twee kilometer, verdeeld in vier rijstroken, waarvan twee voor het verkeer richting Bangkok en twee richting Sattahip.  Hetzelfde knooppuntontwerp zou worden gebruikt bij Sukhumvit Road – Thepprasit Road

Een derde optie is een viaduct op Sukhumvit Road dat in feite een bovengrondse versie van het tunnelplan zou zijn en zich zou uitstrekken tot Thepprasit Road.

Ten slotte stelden consultants zowel een viaduct als een tunnel voor die de Zuid- en Thepprasit-wegen met elkaar verbindt.

De openbare hoorzittingen en herzieningen van de haalbaarheidsstudie zullen tot eind januari voortduren voordat er een eindbeslissing wordt genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!