Thailand zet De “King Cobra”-eenheid in om de illegale grensovergangen met Myanmar te controleren

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De opheffing van de Covid19 beperkingen in Thailand, die culmineerde in de heropening op 1 november, leidde tot een toename van de vraag naar buitenlandse arbeidskrachten, waardoor het erg moeilijk werd om de illegale grensovergangen te controleren.

Om dit aan te pakken, is een speciaal eenheidsteam “King Cobra” onder de Surasee Taskforce nu actief langs de westelijke grens met Myanmar op zoek naar niet-geautoriseerde migranten. De patrouille is verhoogd in acht districten in de provincie Prachuap Khiri Khan, aan de grens met Myanmar, die 34 natuurlijke grenspassen heeft die de twee landen met elkaar verbinden.

Het hoofd van de King Cobra-eenheid, kolonel Assadawut Panyarachun, beweerde dat het vele werk in Thailand migranten arbeiders aantrekt om illegaal de grens binnen te komen, waarbij een migrant een makelaar tussen de 18.000 en 29.000 baht betaalt om toegang te krijgen.

Hij beweerde dat tussen oktober en november van dit jaar 933 Birmese migranten werden gearresteerd langs de 282 kilometer lange grens in Prachuap Khiri Khan.

Het team werkt samen met de grenspolitiepolitie en paramilitaire troepen, het immigratiebureau, de douane en lokale overheden om illegale oversteek naar het koninkrijk te voorkomen.

De migranten arbeiders uit buurlanden kunnen bijvoorbeeld alleen binnenkomen via gespecificeerde controleposten in Tak’s Mae Sot-district, Ranong, Sa Kaeo, Nong Khai en Mukdahan volgens de huidige arbeidsovereenkomsten.

Vier compagnieën soldaten van de Royal Thai Armed Forces zijn nu ingezet om grenspatrouilles te versterken.  Elke groep eenheden van King Cobra is uitgerust met nachtkijkers en drones om grensinbraak te identificeren.

Autoriteiten verzamelen ook informatie uit opmerkingen van illegale migranten die zijn gearresteerd, die kunnen worden gebruikt om toekomstige operaties te sturen.

Veel migranten uit Myanmar vertrokken vanuit Myeik met de bedoeling om drie dagen door de diepe jungle van de Tanaosi- en Samchan-bergketens te reizen om Prachuap Khiri Khan te bereiken.

De King Cobra-troepenmacht wordt geleid door legersergeant Kittipong Boonjuban, die afstudeerde aan de onderofficiersschool van het leger, die beweerde dat zijn plicht “een ander middel is om het land en zijn mensen te behouden”.

De eenheid is opgedeeld in secties die meerdere dagen achtereen op patrouille zullen gaan.  “We hebben geen idee waar we elke nacht zullen slapen”. De bemanning wordt tijdens hun missies vergezeld door boswachters en grenspolitiepolitie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!