Thailand wordt een cannabis vriendelijk land nu de bladeren van de lijst met verdovende middelen zijn verwijderd

~IET WIET WEIT WEG~
(Een oud Nederlandse kinder aftelliedje)

THAILAND:- Nu cannabisbladeren niet meer op de Thaise lijst van verdovende middelen staan, vindt de eens zo taboe en gecriminaliseerde plant zijn weg naar het dagelijkse leven in Thailand.  Sinds het besluit van de regering in december om bepaalde delen van de cannabisplant van de lijst met verdovende middelen te schrappen, is in Thailand het eerste cannabiscafé ‘Taste of Ganja’  in Prachin Buri geopend, een ander café, genaamd ‘420 Cannabis Bar’ is van de week in Bangkok geopend.

De afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde moedigt zelfs het publiek aan om de plant te gebruiken … zolang het maar zeer lage sporen van de psychoactieve component tetrahydrocannabinol of THC bevat.  

Maar de THC-rijke toppen van de plant zijn nog steeds illegaal.
De afdeling hield onlangs een tweedaags informatie-evenement in het Museum voor Volksgezondheid en Geneeskunde in Nonthaburi, net buiten Bangkok, om mensen voor te lichten over de verschillende toepassingen van cannabis … en waarschijnlijk niet over de toepassingen waar u aan denkt.  Er werden dus geen tips gegeven voor maken van gravity bong van huishoudelijke producten of het maken van wietboter voor hallucinerende brownies.  

Er werden meer gegeven over hoe je de stengels en vezels van de plant gebruikt om textiel en papier te maken en hoe je de bladeren gebruikt om een potje cannabisthee te trekken.

Sommigen gebruiken de cannabisbladeren in voedsel.  De bladeren bevatten zeer lage sporen van THC en veroorzaken geen “gevoel voor hogere sferen”.  

Bij cafe Taste of Ganja kunnen mensen kauwen op gefrituurde cannabisbladeren en roergebakken vlees met basilicum en cannabisbladeren.  Het café is aangesloten bij het Chao Phraya Abhaibhubejhr Ziekenhuis, dat in 2019 de eerste medische cannabiskliniek van Thailand opende.

 De 420 Cannabis Bar biedt cannabistheeën en -dranken aan met namen als Stoner Plummer, gemaakt met pruimen frisdrank, en Herbs Party, dat is thee gemaakt met citroen.  Prijzen variëren van ongeveer 125 baht tot 145 baht.  De bar serveert ook Fly High Cookies en Happy Brownies voor 180 baht.  Ondanks de namen wordt je niet stoned van het eten en drinken.

Uw nieuwsbeer wilt nog wel even overschrijven dat de toppen van de cannabisplanten nog steeds wotden geclassificeerd als een verdovend middel van categorie 5 en daar staan vrij zware straffen op.

De politie treedt voortdurend op tegen de illegale marihuanahandel.  In het weekend nam de politie nog 484 kilo gedroogde, samengeperste cannabis, algemeen bekend als “brick weed”, bij de Mekong-rivier in de provincie Nakhon Phanom in beslag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasill
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailanf
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!