Thailand wilt vanaf 2024 personenbelasting voor alle soorten inkomsten uit het buitenland gaan invoeren 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Financiën heeft nieuwe richtlijnen vrijgegeven die alle inkomsten uit het buitenland zullen belasten als personenbelasting, ongeacht of deze afkomstig zijn uit werkinkomsten of uit spaargelden.

Een hoge ambtenaar van het ministerie van Financiën bevestigde de juistheid van een document dat de belastingdienst dit weekend heeft vrijgegeven.

In het document staat: “…wie inkomsten heeft uit werk of zaken in het buitenland of bezittingen in het buitenland… en die bezittingen naar Thailand heeft gebracht… moet hiermee rekening houden in zijn personenbelasting voor dat jaar.”

Het programma begint op 1 januari 2024 en is alleen van toepassing op belastingplichtigen in Thailand, wat betekent dat toeristen en tijdelijke werknemers zijn vrijgesteld van belasting. Ook vrijgesteld van belasting zijn degenen die zijn belast in een ander land dat een bestaand verdrag ter voorkoming van dubbele belasting met Thailand heeft.

Het is vooralsnog onduidelijk welke gevolgen dit zal hebben voor buitenlanders die in Thailand wonen met een pensioenvisum.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: thaienquirer.com

4 gedachten aan “Thailand wilt vanaf 2024 personenbelasting voor alle soorten inkomsten uit het buitenland gaan invoeren ”

  1. Er is een nieuw belastingverdrag tussen Nederland en Thailand in de tekenfase, gaat waarschijnlijk in 2024 in. Nederland verwerft daarin o.a. het recht loonbelasting te heffen op AOW, pensioenen en andere inkomsten uit NL voordat die netto worden overgeboekt naar Thailand.

      1. Tot nu toe is dat nu juist heel gunstig. Belasting NL veel meer dan Thailand. Als het vernieuwde verdrag ter voorkoming van dubbele belasting met Thailand ingaat, neem ik aan dat Thailand niet meer mag heffen. Vandaar de naam “verdrag ter voorkoming van dubbele belasting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!