Thailand wilt beschermde zeegebieden in de Andaman Zee als werelderfgoed nomineren

~OP DE KAART ZETTEN~
(Iets maken waar rekening mee gehouden moet worden)

BANGKOK:- Thailand bereidt zich voor om beschermde zeegebieden in de Andaman Zee tijdens een zitting van het Werelderfgoedcomité in juli, voor te dragen als werelderfgoed, in de hoop dat de economie na de Covid19 pandemie zal stimuleren en tegelijkertijd een gevoel van trots onder de Thaise bevolking zal bevorderen.

De Thaise regering heeft aan de Thaise media laten weten zicht voor te bereiden  om Andaman Marine Protected Areas toe te voegen aan haar voorlopige lijst voor UNESCO Werelderfgoed tijdens de komende 44e zitting van het Werelderfgoedcomité op 16-31 juli.

Het besluit werd gisteren tijdens een virtuele bijeenkomst van de nationale commissie voor de Werelderfgoedconventie, onder voorzitterschap van vice-premier generaal Prawit Wongsuwan genomen. Bij de virtuele bijeenkomst waren ook de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu en van Cultuur aanwezig.

Het nominatieproces omvat de opname van de Andaman Marine Protected Areas op de voorlopige lijst van Thailand, die later zal worden gepresenteerd aan het Werelderfgoedcentrum.

De regering verwacht dat deze nominatie zal bijdragen aan het bevorderen van een gevoel van trots op lokale erfgoedsites, terwijl de sites worden gepromoot als leer- en toeristische attracties, die meer toeristen aantrekken en de economie moeten stimuleren zodra de COVID-19-situatie afneemt.

Deze inspanning om te komen tot een nominatie voor het werelderfgoed wordt ook geacht in overeenstemming te zijn met de nationale hervormingsstrategie inzake natuurlijke hulpbronnen en het milieu.

Thailand is verkozen tot lidmaatschap van het Werelderfgoedcomité van UNESCO in de Asia-Pacific Group, geldig voor de periode 2019-2023.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!