Morgen wordt Visakha Bucha Day in Thailand gevierd, de verkoop van alcohol is landelijk verboden in Thailand

Ik ken het klappen van de zweep
Ik ken de regels van het spel
Ik ken de zin van het bestaan
Maar als ik drink dan gaat het wel

THAILAND:- Morgen, woensdag 26 mei 2021 zal één van de meest belangrijke Boeddha dagen van het jaar gevierd worden: Visakha Bucha-dag, ook bekend als Vesak-dag, in Thailand. Voor het tweede jaar op rij zal het evenement echter op een rustige manier in Thailand worden gevierd, dit vanwege de Covid19 pandemie die momenteel rondwaard, vooral in en rond de regio Bangkok.

Normaal gesproken is deze Boeddha dag, een zorgelijke dag voor sommige toeristen, omdat de populaire uitgaansgelegenheden en bars van de landen moeten sluiten. Maar dat is dit jaar geen heikel probleem, aangezien het land nu al weken zijn bars en pubs gesloten heeft om een mogelijke verspreiding van het Covid-19 coronavirus voor te zijn.

De verkoop van alcohol in restaurants is ook landelijk verboden, ook dit zal niet veel uitmaken, aangezien er al weken een alcohol schenkverbod is ingested.

Alléén de verkoop van alcohol in supermarkten, buurtwinkels en soortgelijke locaties is vandaag vanwege deze religieuze feestdag verboden. 

Dus mocht u als lezer van Olleke Bolleke van een neut houden, dan adviseer ik u om vandaag even een kleine voorraad in te slaan.

Voor wat betreft degenen die het Boeddha geloof aanhangen en deze religieuze feestdag willen vieren, heb ik ook geen opzienbarend nieuws, bijna alle tempels hebben normale activiteiten, tempelbeurzen en soortgelijke religieuze bijeenkomsten geannuleerd om de mogelijke verspreiding van het coronavirus te stoppen.  

De minister van Cultuur, Ittipol Khunplome, dringt er bij mensen op aan om Vesak-dag thuis te vieren met leden van iemands directe huishouden of om andere boeddhisten online goede wensen te geven via tools zoals ZOOM.

Verder zullen er religieuze ceremonies op televisie worden uitgezonden vanuit sociaal verafgelegen tempels, geen menigte tempels en men kan hier zelfs “virtueel” deelnemen aan activiteiten, (in het Thais.)

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Diverse Thaise media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!