Thailand heeft tot nu toe 621 miljoen baht aan “slachtoffers” van een Covid19 vaccinatie

BANGKOK:- Het programma van het Thaise “Vaccin Side Effects Fund” welke bedoeld is om financiële compensatie te betalen aan mensen met milde of ernstige bijwerkingen na het ontvangen van een Covid-19-vaccin heeft nu 621 miljoen baht betaald aan 6.177 ontvangers.  

Het nationaal gezondheidskantoor  is verantwoordelijk voor het hulpprogramma, dat tot 100.000 baht uitkeert voor kleine bijwerkingen en tot 400.000 baht voor bijwerkingen die leiden tot invaliditeit of overlijden.

Het programma Compensatie van de negatieve effecten van vaccinatie van de NHSO is opgezet om aarzeling tegen vaccins aan te pakken en vertrouwen op te bouwen bij mensen die vreesden dat een vaccin hen zou schaden.  Wetende dat ze financiële compensatie zouden kunnen krijgen als ze ziek worden van een vaccin, stelde veel gerust om hun vaccinatie te krijgen.

Van de 9.245 mensen die om compensatie vroegen, kwamen er 6.177 in aanmerking voor financiële steun.  Nog eens 1.569 zaken zijn in behandeling, in afwachting van een beslissing of zij al dan niet in aanmerking komen voor een uitkering.  In aanmerking komende patiënten ontvingen in totaal 621 miljoen baht, wat een gemiddelde is van 100.534 baht per persoon.

De meeste aanvragen voor financiële betalingen in het vaccinatieprogramma tot nu toe zijn afkomstig uit Bangkok.  Chiang Mai, Ubon Ratchathani en Udon Thani waren de op één na populairste provincies die compensatie zochten voor bijwerkingen van het vaccin.  46% van de mensen die hulp zochten, maakten deel uit van het universele gezondheidssysteem met een gouden kaart, terwijl 27% lid was van het socialezekerheidsprogramma.  De overige 27% waren ambtenaren.

Een panel van deskundigen en burgergroepen beoordeelt de ontvangen aanvragen om te bepalen of ze in aanmerking komen.  Iedereen die negatief door de vaccinatie wordt getroffen, kan compensatie aanvragen door een bezoek te brengen aan NHSO-vestigingen, provinciale gezondheidsafdelingen of waar ze hun vaccinatie ook hebben gekregen.  Claims moeten binnen 2 jaar na ontdekking van bijwerkingen worden ingediend.

De NHSO zei dat 1.296 mensen tot 400.000 baht werden gecompenseerd nadat ze waren gehandicapt door vaccins of stierven, hoewel ze geen individueel nummer voor het aantal sterfgevallen gaven.  4.770 mensen werden gecompenseerd voor kleine bijwerkingen tot 100.000 baht.  De belangrijkste bijwerkingen van de patiënten waren misselijkheid, ademhalingsmoeilijkheden, koorts, pijn op de borst, zwakke benen en armen en fylaxie-shock.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!