Thailand wil quarantaineperiode voor buitenlandse bezoekers verkorten

BANGKOK:- Temidden van alle commotie omtrent het wel of niet openen van Thailand voor buitenlandse toeristen heeft de Thaise ziektebestrijdingscommissie heeft een halvering van de twee weken durende hotelisolatievereiste voor gevaccineerde aankomsten voorgesteld.

Thailand verwelkomt graag buitenlandse bezoekers terug, nadat bijna 18 maanden van strikt toegangsbeleid een ineenstorting van het toerisme veroorzaakte, een belangrijke sector die in 2019 40 miljoen bezoekers trok.

“Het verminderen van de quarantaine gaat niet alleen over toerisme, maar zal ook helpen bij zakenreizen en buitenlandse studenten”, vertelde de vooraanstaand gezondheidsfunctionaris Opas Karnkawinpong tijdens een gister gehouden persconferentie, waarbij het toevoegen van tests ook vereist zou zijn.

Volgens het voorstel, dat maandag aan de regering moet worden voorgelegd, zouden degenen zonder vaccinatiebewijs gedurende 10 dagen worden geïsoleerd als ze per vliegtuig aankomen, en 14 dagen als ze over land komen.

Zoals bij u bekend,  hebben de Thaise autoriteiten deze week de plannen uitgesteld tot november om gevaccineerde bezoekers toegang te verlenen zonder quarantaine, vanwege het lage inentingspercentage van het land.

Alleen de eilanden Phuket en Samui zien momenteel af van quarantaine voor gevaccineerde toeristen, dit moet gezien worden als een onderdeel van een proefproject.

Minder dan een kwart van de naar schatting 72 miljoen mensen in Thailand is volledig gevaccineerd.

Het land vecht nog steeds tegen de ernstigste golf van infecties, die goed is voor ongeveer 99% van de 1,5 miljoen gevallen en 15.884 doden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!